A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Голова Бахмутської райдержадміністрації прийняв участь у відкритті туристичного маршруту в ДП «Артемсіль»

Дата: 31.03.2021 10:13
Кількість переглядів: 644

Фото без опису

Голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов разом з делегацією на чолі з головою Донецької облдержадміністрації, керівником військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленком взяв участь у відкритті нового туристичного маршруту «Таємниці підземного соляного світу», який презентували у Соледарі на ДП «Артемсіль».

Державне підприємство «Артемсіль» славиться видобутком солі у всьому світі і є не тільки перлиною Бахмутського району, а і всієї України. Тепер підприємство вирішило розвивати і великий туристичний потенціал, який до цього майже не використовувався.

Туристичний маршрут відкрився у найстарішій соляній шахті №1 Брянцівська, яка працює з 1881 року. Під час екскурсії присутні познайомилися з музеєм солевидобутку, з цінними експонатами, вразили оригінальні фотозони, зони зі світловими ефектами, церковний музей.

Павло Кириленко наголосив, що при правильному підході соляні шахти можуть стати одним із символів Донеччини, а соляний туризм – важливою статтею доходу і підприємства, і області.

З квітня місяця цього року з цим туристичним маршрутом можуть ознайомитися всі бажаючі, а також протягом 2021 року підприємство планує відкрити ще один туристичний маршрут з демонстрацією в соляній шахті світлового та звукового шоу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора