A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Мешканцям Бахмутського району призначені різні види державної соціальної допомоги та житлової субсидії

Дата: 04.03.2021 12:00
Кількість переглядів: 456

В Бахмутській райдержадміністрації відбулося онлайн засідання комісій з питань призначення житлової субсидії, надання пільг за фактичним місцем проживання і призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

4 березня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов в онлайн-режимі провів засідання районних комісій з питань призначення житлової субсидії, надання пільг за фактичним місцем проживання і призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Членами комісії з питань призначення житлової субсидії, надання пільг за фактичним місцем проживання сьогодні розглянуто 22 заяви стосовно призначення житлової субсидії та 3 заяви про включення до ЄДАРП і надання пільг за фактичним місцем проживання. Більшість заяв за результатами розгляду була задоволена. На підставі діючого законодавства 5 заявникам відмовлено, оскільки працездатні члени домогосподарства не працюють, не перебувають на обліку в Бахмутському міському центрі зайнятості та не використовують можливості, передбачені законодавством, задля покрашення свого матеріального становища.

Членами комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам сьогодні розглянуто 45 заяв. За 42 заявами комісією прийняті рішення про призначення різних видів соціальних виплат.

Разом із тим 3 внутрішньо переміщеним особам відмовлено у призначенні щомісячної адресної допомоги ВПО на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки в ході перевірки членами комісії відомостей було виявлено, що внутрішньо переміщені особи мають у власності житлові приміщення на території Бахмутського району придатні для проживання.

Наразі управління ретельно перевіряє справи ВПО, які періодично міняють фактичне місце проживання з одного населеного пункту до поруч розташованого другого.

Членами комісії були прийняті  рішення, які відповідали всім чинникам діючого законодавства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора