A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Шановні мешканці Бахмутського району!

Дата: 04.03.2021 10:45
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

Первоцвіти – дивовижні рослини, які пристосувались цвісти тоді, коли в лісі на деревах ще нема листя, і кожен теплий сонячний промінчик доходить до самої землі.

Всі ці рослини знаходяться на межі зникнення, більшість з них занесена до Червоної книги України. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки.

Первоцвіти є єдиним джерелом живлення для багатьох видів комах. Зникнуть первоцвіти — зникне велика кількість метеликів, бджіл, джмелів, інших комах, котрі захищають ліс від шкідників. Дерева почнуть хворіти й всихати. Цей ланцюжок неважко продовжити далі... Рослини, які цвітуть навесні, завжди привертають до себе увагу своєю красою і тим, що це перші розквітлі рослини після довгої зими. На жаль, часто їх збирають, складаючи у букети напередодні весняних свят.

Прикро, що на вулицях, ринках та трасах з'являться продавці червонокнижних весняних квітів. Люди добре знають якої шкоди завдають природі, але, з року в рік цим займаються і, що найсумніше, вчать цьому своїх дітей.

Тож закликаємо громадськість проявляти екологічну свідомість, не зривати, не продавати та не купувати першоцвіти. Купуючи букетики пролісків, підсніжників чи конвалії, ви нічим не кращі за порушників, адже платите людям, які крадуть красу у весни, у нас з вами, у прийдешніх поколінь!

Також повідомляємо, що незаконний збір і реалізація рідкісних, занесених до Червоної книги України ранньоквітучих рослин заборонені Законом України «Про Червону книгу України», та статтями 88¹ та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора