A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутській райдержадміністрації відбулася нарада щодо співпраці Бахмутської райдержадміністрації з органами місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення

Дата: 18.02.2021 08:16
Кількість переглядів: 560

Фото без опису

17 лютого у приміщенні Бахмутської райдержадміністрації відбулася нарада із питань взаємодії Бахмутської райдержадміністрації з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення соціального захисту населення Бахмутського району.

З огляду на зміни в діючому законодавстві, з початку поточного року змінено процедуру прийому документів щодо призначення та виплати всіх видів державних соціальних допомог управлінням праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації. На роз’ясненні цього питання окремо зупинилася начальник управління Наталя Антипенко. Наталя Антипенко загострила увагу всіх присутніх на тому, що на сьогодні діє перехідний період, який дає можливість заявникам надіслати документи поштою. Але починаючи з 01 березня заяви із необхідним пакетом документів необхідно буде направляти виключно в електронному вигляді із застосуванням Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». Наразі в усіх територіальних громадах, за допомогою спеціалістів управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації, встановлено програмний комплекс. Але, нажаль, не всі представники органів місцевого самоврядування відповідально та з розумінням відносяться до роботи з відповідним програмним комплексом. На сьогодні жодної електронної справи не передано представниками Часовоярської територіальної громади та Світлодарської міської ради. Подібна невідповідальність може привести до соціальної напруги на території відповідних рад, тому що управління не в змозі буде призначити та виплатити жодної державної гарантії, що передбачені діючим законодавством.

Окрім цього, на нараді порушено питання щодо невиконання власних повноважень органами місцевого самоврядування щодо надання пільг та компенсації за рахунок коштів місцевого бюджету. Ще наприкінці минулого року управління звернулось до всіх голів органів місцевого самоврядування із рекомендаціями щодо необхідності включення до бюджетів громад та здійснення відповідних виплат. На сьогодні майже всі громади внесли зміни до бюджетів громад щодо встановлення пільг та здійснення компенсаційних виплат, окрім Світлодарської міської ради, але жодна громада виплати досі не здійснює.

По завершенню наради Наталя Антипенко наголосила на тому, що питання, які розглянуті впродовж зустрічі, є дуже гострими і підлягають негайному їх вирішенню. У разі унеможливлення виконання відповідної роботи представниками громад спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації завжди нададуть методичну та роз’яснювальну роботу як в телефонному режимі так і при особистих виїздах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора