A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Робоча поїздка до Світлодарської міської ради

Дата: 16.01.2021 15:18
Кількість переглядів: 914

Фото без опису

За дорученням голови Бахмутської РДА Тетяни Єрохіної відбулась робоча поїздка відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації.

Наприкінці 2020 року у Світлодарській міській раді створено новий відділ культури, молоді та спорту, а на початку року державним реєстратором Бахмутської райдержадміністрації проведена реєстрація юридичної особи даного відділу та його Положення.

У Світлодарській громаді для здійснення повноважень, які визначені законодавством, на сьогодні існує ряд питань, які потребують швидкого реагування та рішення. Фахівець відділу культури, молоді та спорту Бахмутської райдержадміністрації надала методичну та практичну допомогу в організації роботи новоствореного відділу.

Під час робочої наради, Ірина Тишакова звернула увагу на ряд недоліків, які були зроблені при підготовці Положення про відділ (неповна нормативна база, відсутність повноважень відносно охорони культурної спадщини, інформаційної та мовної політики, національно-патріотичного виховання молоді, бібліотечних закладів і шкіл мистецтв,  відсутність затвердженого положення про централізовану бухгалтерію відділу, відсутність організаційно-кадрових питань в частині процедури призначення та звільнення начальника відділу). Окремим питанням було обговорення  формування мережі бюджетних закладів культури та  бібліотечних закладів, позашкільних мистецьких закладів, механізму фінансування з місцевого бюджету.

Під час наради розглянуті питання діяльності нового відділу за основними напрямками:  забезпечення реалізації державної політики у сфері культури та  мистецтва, туризму, охорони культурної спадщини, мовної політики, забезпечення доступності усіх видів культурних послуг і культурної діяльності для мешканців нової територіальної громади.  

Окремо приділили увагу питанням щодо створення умов та можливостей створення базових спортивних закладів, заходів щодо розвитку фізичної  культури і  спорту у Світлодарській громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора