A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Робота медичних установ в Бахмутському районі

Дата: 12.01.2021 15:06
Кількість переглядів: 711

Фото без опису

Питання надання якісних медичних послуг населенню залишається на контролі голови Бахмутської РДА Тетяни  Єрохіної.

Завершується процес передачі медичних закладів, які перебували у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Бахмутського району,  громадам. Наразі Сіверською громадою вже оформлені акти прийому-передачі по  КНП «Сіверська міська лікарня».  Керівниця району під час робочої зустрічі з заступником Сіверського міського голови з питань діяльності  виконавчих органів влади Іриною Коваленко зазначила, що з боку адміністрації буде надаватися необхідна допомога в організації роботи лікарні. За рахунок районного бюджету в минулому році було виконано ряд заходів, які дозволили лікарні надавати медичні послуги. Представник громади зі свого боку повідомила, що будуть вирішені кадрові питання, які дозволять отримувати кошти с НСЗУ, також громада буде приділяти увагу оснащенню лікарні.

  • Кінець грудня 2020 - початок січня 2021 року став настояним випробуванням для КНП «Світлодарська міська лікарня». Завдяки спільній праці департаменту охорони здоров’я, Бахмутської РДА та лікарні на чолі з головним лікарем Геннадієм Гуржиєм було отримано «ковідний»  пакет, медичний заклад вже отримав кошти. Триває робота по оснащенню лікарні: на сьогодні весь ліжковий фонд під розміщення хворих з діагнозом «COVID-19» забезпечений кисневими концентраторами, доставлені апарати штучної вентиляції легенів.

Первинна ланка медицини працює в штатному режимі. Враховуючи зміни в законодавстві, а саме в частині бюджетного кодексу та набуття повноважень місцевими громадами, Комунальне некомерційне підприємство «ЦПМСД Бахмутської районної ради» веде перемовини з новоствореними громадами на предмет надання з боку місцевих бюджетів фінансової підтримки підприємству. Тільки при наявності такого фінансового ресурсу можливе утримання ФАПів, додаткових ставок медичного персоналу, оплата комунальних послуг, і як наслідок, надання якісної медичної послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора