A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Бахмутська районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла важливе рішення

Дата: 05.01.2021 11:04
Кількість переглядів: 992

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна скликала позачергове засідання Бахмутської районної комісії з питань ТЕБ та НС. Засідання пов’язане з питаннями безперебійної роботи закладів освіти, які передаються до новостворених громад. Наразі гостро стоїть питання по Луганській ЗОШ, яка може бути відключена від газопостачання.

Члени комісії обговорили питання про недопущення виникнення на території Бахмутського району надзвичайної події стосовно сталого проходження опалювального періоду 2020-2021 років, безперебійної роботи закладів освіти району та забезпечення їх енергоносіями.

Голова Бахмутської райдержадміністрації, голова комісії, зазначила, що з 01 січня 2021 року втратили чинність договори на розподіл та постачання природного газу, які були укладені відділом освіти Бахмутської райдержадміністрації на забезпечення закладів освіти району енергоносіями.

З 01 січня 2021 року втратили чинність договори на розподіл та постачання природного газу, які були укладені відділом освіти Бахмутської райдержадміністрації на забезпечення закладів освіти району енергоносіями, у тому числі договір на постачання та розподіл природного газу на блочну газову котельню Луганської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 № 2994, установи, які не отримують договору на розподіл природного газу і не будуть закріплені за жодним з постачальником, мають самостійно припинити власне газопостачання.

З метою забезпечення безперебійного газопостачання котельної Луганської ЗОШ І-ІІІ ступенів, сталого проходження опалювального періоду 2020-2021 років та для запобігання аварійним ситуаціям, необхідно терміново вирішити питання щодо укладання договору на постачання природного газу з постачальником останньої надії НАК «Нафтогаз» та на розподіл природного газу з застосуванням переговорної процедури в межах діючого законодавства.

З метою недопущення виникнення на території Бахмутського району надзвичайної події стосовно сталого проходження опалювального періоду 2020-2021 років, безперебійної роботи закладів освіти району та забезпечення їх енергоносіями, у тому числі постачання та розподіл природного газу на блочну газову котельню Луганської ЗОШ І-ІІІ ступенів було вирішено рекомендувати Світлодарській міській раді (Брехунець) до 06 січня 2021 року вирішити питання щодо укладання договору на постачання природного газу з постачальником останньої надії НАК «Нафтогаз» та на розподіл природного газу з застосуванням переговорної процедури в межах діючого законодавства.

З боку Бахмутської РДА були надані всі необхідні контактні дані та роз’яснення.

Наразі Бахмутська райдержадміністрація та райрада ведуть роботу по передачі об’єктів Світлодарській громаді з жовтня 2020 року, а відповідне рішення було прийняте на початку грудня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора