A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Використання коштів бюджету на покращення якості медичних послуг – персональна відповідальність головних лікарів в Бахмутському районі

Дата: 08.12.2020 16:33
Кількість переглядів: 624

Фото без опису

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна провела робочу нараду з головними лікарями стосовно освоєння коштів медичної субвенції та з різних рівнів бюджету.

  Керівник району зауважила, що питання надання своєчасної медичної допомоги на сьогодні в пріоритеті для всіх. З боку держави виділені кошти для придбання кисню, який використовується при лікуванні хворих, але станом на початок грудня  робота з боку медичних установ проводиться не в повному обсязі. Лікарні закладів медичної допомоги вторинного рівня, а саме КНП «Часовоярська багатопрофільна лікарня планового лікування Бахмутської районної ради» та  КНП «Сіверська багатопрофільна лікарня планового лікування Бахмутської районної ради» повинні активізувати роботу і  до кінця року освоїти в повному обсязі кошти медичної субвенції, завершити всі роботи за рахунок районного бюджету. Було звернуто увагу, що вже сьогодні необхідно закупити ліки, мед інструментарій, щоб у січні 2021 року без перешкод надавати медичну допомогу людям. Не можна забувати про ситуацію з пандемією і її наслідками.

  Окремо обговорили кадрові питання. Відсутність анестезіологів може привести до зупинки оплат медичних послуг у наступному році. Головні лікарі, як керівники мед установ, повинні проводити роботу по підбору персоналу. У цьому випадку необхідно співпрацювати з головами новообраних рад і вже сьогодні розробляти відповідні програми по залученню лікарів.

На  2 сесії Бахмутської районної ради  були виділені додаткові кошти  з районного бюджету лікарням вторинного рівня, пропозиції від районної держадміністрації були підтримані депутатським корпусом в повному обсязі. Це дозволить не допустити збоїв в роботі медичних установ, навіть в перехідний період від районної власності до власності громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора