A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Питання захисту прав людей з обмеженими можливостями в пріоритеті в Бахмутському районі

Дата: 03.12.2020 08:18
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

Одним із пріоритетних питань, вирішенням яких є першочерговим в роботі  Бахмутської райдержадміністрації, є забезпечення соціального захисту осіб з обмеженими можливостями.

Роботу щодо соціального захисту цієї категорії мешканців району здійснює управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації. На сьогодні в Бахмутському районі на обліку перебуває 3262 особи з інвалідністю.

Осіб з обмеженими можливостями забезпечують технічними засобами реабілітації та санаторно-курортним лікуванням. Так, с початку цього року технічними засобами реабілітації забезпечено 713 осіб на загальну суму 3068,9 тис.грн., в тому числі:

          37 крісел колісних,

61 засобів реабілітації,

615 протезно-ортопедичних виробів.

За відповідний період 82 особи, що мають інвалідність, отримали санаторно-курортне лікування за відповідними напрямками на суму 74,1 тис.грн.

   Окрім цього, допомогу особам з обмеженими можливостями на території району здійснюють КУ «Бахмутський райтерцентр» та КУ «Бахмутський районний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю». Соціальні працівники надають допомогу вдома близько 500 мешканцям району. А педагоги центру реабілітації дітей за період з початку року надали комплекс реабілітаційних послуг 75 дітям з інвалідністю.

 Керівник району зустрічається з мешканцями району, які потребують допомоги не тільки в особливі дні, а і в будні.  Так під час робочої поїздки Тетяна Єрохіна поспілкувалася з родиною  пана Миколая, який має проблеми з зором. У його жінки теж є ряд захворювань. Під час спілкування з’ясували, що всі пільги  від держави родина отримує, але не завжди у повному обсязі вдається придбати медикаменти. На найближчому засіданні комісії з питань надання матеріальної допомоги питання по допомогу родині буле розглянуто.

  З метою підтримки людей з обмеженими можливостями та надання їм можливості бути в курсі подій життя у державі головою райдержадміністрації спільно з соціальними партнерами організовано передплату 60 мешканцям району передплату на газету «Голос України».

 

  Не тільки сьогодні - а щодня опікуємось та вирішуємо проблеми осіб, які мають інвалідність, намагаємось зробити все для того, щоб покращити їхні складні умови життєдіяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора