A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Проєкт районного бюджету на 2021 рік, виконання Програми економічного та соціального розвитку району за 9 місяців та організація соціального захисту населення — головні питання колегії Бахмутської райдержадміністрації

Дата: 02.12.2020 15:41
Кількість переглядів: 817

Фото без опису

02 грудня 2020 року в Бахмутській райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Тетяни Єрохіної відбулося засідання колегії райдержадміністрації в режимі онлайн.

 На засіданні колегії були розглянуті такі питання:

1. Про проєкт районного бюджету на 2021 рік.

2.Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району на 2020 рік за 9 місяців.

3. Про організацію соціального захисту населення та роботи системи органів праці та соціального захисту населення.

4. Про розвиток фізичної культури і спорту в Бахмутському районі.

 

 При розгляді першого питання начальник фінансового управління райдержадміністрації Любов Бондаренко зазначила, що у зв'язку із  змінами у законодавстві України щодо децентралізації влади та внесенням змін до Бюджетного кодексу України доходи районного бюджету значно зменшилися та очікуються у 2021 році у сумі 1000,0 тис. грн. Витрати відповідно до БКУ збалансовані з доходами та прогнозуються у сумі 1000,0 грн.

   Під час обговорення вищезазначеного питання,  голова райдержадміністрації відзначила, що згідно законодавства трансферти  з державного та місцевих бюджетів у проєкті районного бюджету на 2021 рік не прогнозуються. У процесі виконання районного бюджету в подальшому при необхідності будуть уточнені дохідна та видаткова частина райбюджету.

             При обговоренні другого питання порядку денного   Тетяна Іванівна акцентувала увагу, що за 9 місяців 2020 року Програма економічного і соціального розвитку району виконана за кошти державного бюджету на 54,03%,  кошти обласного бюджету – 73,01 %  , кошти районного бюджету – 57,35%,   кошти підприємств – 73,72 %.  Великий відсоток недовиконання - це природоохоронні заходи, які були заплановані Миронівською та Новолуганською місцевими радами за кошти місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища. Райдержадміністрація до кінця року буде прикладати всіх зусиль щодо виконання вищезазначеної Програми. Також було рекомендовано місцевим головам рад при складанні Програм економічного і соціального розвитку на 2021 рік враховувати можливість їх реалізації згідно запланованих періодів та не допускати включення необґрунтованих заходів, які не мають підтвердженого фінансування.

      Особливу увагу Тетяною Єрохіною було приділено роботі в районі  щодо соціального захисту населення. На сьогоднішній день державними допомогами різної адресної спрямованості охоплено понад 46 тисяч громадян району на загальну суму 185, 559 млн. грн. На теперішній час у районі проживає більше 21,6 тисяч громадян пільгової категорії, з них 4743 особи з інвалідністю. З метою комплексного підходу щодо підтримки окремих верств населення, оперативного реагування  на їх проблеми  головою райдержадміністрації  було зобов'язано відповідні районні служби продовжити роботу з цього питання та розробити  і направити на розгляд Бахмутської районної ради Районну комплексну програму соціального захисту пільгових категорій населення на 2021 рік та підготувати листи до громад району щодо включення до проєктів бюджету громад витрати на фінансування пільг незахищених верств населення, а саме: надання матеріальної допомоги, зубопротезування, безкоштовного проїзду і т.п., так як у 2021 році кошти на такі витрати згідно законодавства  в районному бюджеті не можуть бути  заплановані. 

             Враховуючи важливість питання  щодо організації роботи по розвитку фізичної культури і спорту в районі колегією рекомендовано органам місцевого самоврядування, так як у 2021 році ці повноваження перейдуть до територіальних громад, та всім заінтересованим структурам продовжити організацію фізкультурно-оздоровчої роботи в районі, приділяти увагу укріпленню матеріально-технічної бази спортивних та навчальних закладів, у повній мірі громадам використовувати наявні можливості СОК”Доломітчик” м.Сіверськ  та СОП”Стадіон “Авангард” м.Часів Яр.    Після розгляду та обговорення питань порядку денного колегії голова райдержадміністрації доручила структурним підрозділам підготувати відповідні проєкти розпоряджень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора