A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

З ТУРБОТОЮ, ДОБРОМ ТА МИЛОСЕРДЯМ

Дата: 02.12.2020 08:55
Кількість переглядів: 434

 

Міжнародний день людей з інвалідністю є щорічною подією. Прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги і для них мають бути створені умови, що дозволяють відчувати себе рівними серед рівних. Адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

            В Україні існує чимало організацій, діяльність яких направлена на забезпечення соціального захисту людей з інвалідністю, однією з таких організацій є Фонд соціального страхування України, який забезпечує відшкодування шкоди, завданої здоров’ю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, зокрема це й щомісячна грошова допомога в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого; виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника; відшкодування по тимчасовій втраті працездатності; витрати на поховання; одноразові виплати.

           Фонд фінансує витрати на забезпечення широким спектром медико-соціальних послуг, а саме: реабілітаційним та санаторно-курортним лікуванням, технічними засобами реабілітації, спецавтомобілями, протезуванням, лікарськими засобами, постільною та натільною білизною, постільними речами, лікуванням у лікувально-профілактичних закладах, проведенням виплат на постійний сторонній, медичний та побутовий види догляду тощо.

           На сьогоднішній день Бахмутським міським відділенням здійснюються виплати та надаються соціальні послуги 1956 потерпілим на виробництві, із них: 15 – особи з  інвалідністю І групи, 135 – особи з інвалідністю ІІ групи та 1028 – особи з інвалідністю ІІI групи.

            З метою відновлення здоров‘я та працездатності потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання Бахмутським міським відділенням виплачено з початку року на медичну та соціальну реабілітацію потерпілих 952  000 грн., а на відшкодування  шкоди, що нанесена умовами виробництва шляхом здійснення належних страхових виплат, виплачено 87 984 800  грн.

            В умовах карантинних обмежень спеціалісти Бахмутського міського  відділення не припиняють проводити роз’яснювальну роботу та вирішувати буденні проблеми потерпілих на виробництві, які потребують особливого ставлення до себе, приділяючи їм увагу, постійну турботу та надаючи необхідну допомогу.

            Від щирого серця бажаємо людям з особливими потребами міцного здоров’я, добра, благополуччя, сили духу, витримки, віри у завтрашній день, миру, наснаги до життя. Хай негаразди обходять ваші родини, а життєвий шлях буде завжди благословенним!

                                                                              

Бахмутське міське відділення управління

виконавчої дирекції  Фонду соціального                                                                    

страхування в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора