A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Cтарт «Джури» в нових умовах, початок волонтерського руху в районі та умови роботи педагогів - результати робочої поїздки голови Бахмутської РДА Тетяни Єрохіної

Дата: 02.12.2020 08:42
Кількість переглядів: 603

Фото без опису

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна відвідала Миронівські ЗОШ № 1 та № 2  та зустрілася з колективами учбових закладів.

На сьогодні серед настроїв педагогів існують певні побоювання стосовно подальшої роботи шкіл, оплати праці  вчителів і взагалі майбутнього Світлодарського ОТГ. Керівник району детально зупинилася на законодавчих моментах створення ОТГ, пояснила, що громада буде жити і працювати, як і всі інші, єдине, що відрізняє  - це повноваження голови  без депутатського корпусу. Але це не стане завадою для оплати праці, наразі всі розрахунки по освітній субвенції враховані в держбюджеті, зроблені відповідні пропозиції і до бюджету на 2021 рік, тому  все буде працювати без збою. У січні необхідно буде відкрити  рахунки в держказначействі, підготувати паспорти бюджетних програм, але це все звичайна робота. Єдине до чого требу бути готовими до це до самостійності і відповідальності, бо тепер вже від району не  буде такої допомоги і підтримки. Тетяна Єрохіна  відповіла на питання тоскно роботи УПСЗН, можливості існування ДЮСШ, надання медичних послуг.

У цей же день розпочався шкільний  етап  гри «Сокіл»(«Джура»). У відкритті  взяли участь голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна та начальник відділу освіти БРДА Світлана Гатченко. До речі команда Миронівської ЗОШ № 2 показали свою майстерність в оновленій  спортивні залі.. Конкурс мав дві частини: теоретичну та практичну. Завдання теоретичної частини -  дати відповіді  на тестові запитання,  практичної частини – надання першої домедичної допомоги при травмі голови, рваної рани плеча, при переламі голені (накладання шини), накладання пов’язки при травмі колінного суглобу.   Під час виконання завдань  кожен учасник продемонстрував свої вміння, знання і навички. Команди показала  вправну підготовку,  злагоджені   дії, індивідуальність.

Учні Миронівської ЗОШ № 1 звернулись до голови райдержадміністрації з проханням допомогти в організації волонтерського руху. Підлітки вирішили допомогти своїм одноліткам , які опинились у складних життєвих обставинах. Завдяки співпраці з інтернатними закладами області  питання вже вирішено, і до Святого Миколая група з смт Миронівський вирушить з подарунками до друзів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора