A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Майбутній розвиток установ культури Бахмутського району

Дата: 01.12.2020 09:12
Кількість переглядів: 702

Фото без опису

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна провела робочу зустріч з керівником Світлодарського палацу культури стосовно подальшої роботи закладів культури в умовах створення Світлодарської  територіальної громади.

Після завершення процесу децентралізації  на карті району з’явились спроможні об’єднані територіальні громади. Кожна громада буде визначатися з переліком установ культури, які будуть надавати  відповідні послуги на території. Слід зазначити, реорганізація культурних установ та організацій неминуча, але це не значить, що будинки культури чи бібліотеки будуть зачинені.

Валерій Коваленко поділився своїм баченням розвитку палацу культури та ознайомив з підготовчими роботами. Завдяки співпраці з міжнародним організаціями створено дитячу студію розвитку, яку у майбутньому можна виділити в окремий напрямок роботи. Тетяна Єрохіна зі свого боку зауважила що головне для громади зберегти якість послуг та задовольнити потреби кожного мешканця. Керівник району побувала у міській бібліотеці, саме для цієї установи від голови райдержадміністрації були передані оргтехніка та меблі у подарунок. Наразі книжковий фонд книгосховища досить великий, а ось умови праці потребують покращення: низький температурний режим, застарілі шафи та полиці для зберігання, відсутні прибори для вимірювання вологи тощо. Всі ці питання і необхідно буде вирішувати новому очільнику ОТГ. Для цього керівникам вже сьогодні необхідно визначатися з пріоритетами і готувати свої пропозиції до програми розвитку Світлодарської громади на 2021 рік.

Зі свого боку райдержадміністрація продовжує надавати методичну підтримку закладам культури району. Від Луганської селищної ради було направлено проект на конкурс ДФРР  по створенню  комунікаційного центру.

Районний будинок культури буде передано до Бахмутської ОТГ, що дозволить зберегти осередок культури і колективи, які відомі не тільки в Бахмутському районі, а й за його межами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора