A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутському районі продовжить роботу організація ветеранів

Дата: 30.11.2020 08:13
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

Голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна зустрілася з керівником Бахмутської організації ветеранів війни, праці, збройних сил та органів правопорядку Людмилою Соколко з питання подальшої роботи спілки ветеранів.

 

У зв’язку з завершенням процесу децентралізації і змін у бюджетному кодексі в районній адміністрації вже будуть відсутні повноваження стосовно фінансування ветеранської організації та проведення конкурсів з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів районного бюджету. Але аналогічну роботу можуть розпочати новостворені територіальні громади, що дозволить не просто фінансово підтримати громадськість, а й вирішувати багато питань. Наразі завдяки співпраці з районною радою ветеранів вирішували питання по лікуванню та реабілітації ветеранів, наданню їм матеріальної допомоги, призначення різних видів державної соціальної допомоги.

В межах повноважень, опираючись на чинне законодавство, райдержадміністрація буде звертатись до громад з відповідними пропозиціями і навіть надасть проекти вже розроблених документів. Крім того, можливий варіант і надання фінансової підтримки районній організації, бо саме ця організація об’єднує колег з громад.

Тетяна Єрохіна наголосила, що діяльність районної ради ветеранів, ветеранських організацій району має суспільне значення. Завдяки ветеранам із покоління до покоління передається жива історія українського народу, в серцях і свідомості людей живе пам’ять про минулу війну, безсмертний подвиг захисників рідної землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора