A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

28 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2020 11:02
Кількість переглядів: 467

Фото без опису

             28 листопада – День пам’яті жертв голодоморів                                                                                                       

Дорогі земляки!

     Щороку в останню суботу листопада ми вшановуємо память мільйонів українців, чиє життя обірвала голодна смерть. В цей скорботний день ми в жалобі схиляємо голови перед жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні. Перегортаємо сторінки чорного літопису і з болем згадуємо сотні зниклих сіл і хуторів. Голодомор став національною трагедією в історії українського народу. Скільки синів і дочок втратила Україна – розумних, талановитих, неповторних!

            Нестримно спливає час, але і сьогодні Голодомор – це не сива давнина, а глибока рана, яка болем пронизує розум, серця і його свідків, і їхніх нащадків. Загальним гаслом відзначення у 2020 році Дня пам’яті жертв голодоморів став вислів «ЗБЕРЕЖИ ПАМ'ЯТЬ. ЗБЕРЕЖИ ПРАВДУ».              

Бахмутський район також відчув на собі всю біль голодомору, багато хто  з нас втратив частку свого коріння. Ще живі люди, які пам’ятають Голодомор і можуть розповісти правду про той жахливий час.

         Просимо всіх жителів району приєднатися до акції «Запали свічку» та 28 листопада о 16 годині вшанувати хвилиною мовчання і у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами Голодомору.

         Земний уклін їм всім і вічна пам’ять…   

 

 

Голова

Бахмутської райдержадміністрації              Фото без опису                        Тетяна ЄРОХІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора