A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Культурно-просвітницький проєкт "Донбас - це Україна"

Дата: 20.11.2020 11:46
Кількість переглядів: 573

На цьому тижні в Часовоярській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17 для учнів 8-9 класів було проведено чотири уроки в рамках започаткованого в 2019 році державним архівом Донецької області Регіонального культурно-просвітницького проєкту «Донбас – це Україна»:

17 листопада – 1 урок - «Джерела історичних знань», на якому учнів ознайомили з найбільш відомими музеями, бібліотеками, архівами світу, а також з культурними закладами місцевого значення.

18 листопада – 2 урок - «Видатні постаті Донеччини», в ході якого були представлені найбільш відомі земляки, що народились в Донецькому краї, або проживали довгий час на його території, та своїм життям, діяльністю та досягненнями прославили рідну землю.

19 листопада – 3 урок - «Історія заселення території Донецького краю». Присутні  ознайомились з історією заселення Донецького регіону взагалі і Бахмутського краю зокрема.

20 листопада – 4 урок – «Дім, де живе історія» - про стародавні та сучасні архіви.

Всі уроки проілюстровані слайдами, підготовленими науковими співробітниками державного архіву Донецької області, до яких працівниками архівного відділу Бахмутської райдержадміністрації було  додано інформацію місцевого значення: про музеї, видатних людей та історію заселення Бахмутського району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора