A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Бахмутська РДА пропонує новоствореним громадам включитися до залучення інвестицій

Дата: 09.11.2020 14:27
Кількість переглядів: 960

 

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна провела робочу нараду з колегами з питання можливої участі ОТГ в конкурсному відборі інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку по Донецькій області.

Після завершення процесу децентралізації повноваження ОТГ значно розширилися, і на сьогодні кожна громада має право залучати інвестиції для розвитку своїх територій. Раніше саме районна державна адміністрація , в особі структурних підрозділів, виступала в ролі учасників конкурсів. На практиці це виглядало як подача проєктної заявки, написання самого проєкту, надання гарантійних листів, супровід реалізації проєкту у разі його відбору. Наразі ОТГ можуть себе проявити і таким чином довести свою спроможність. Керівник району запропонувала громадам взяти участь у конкурсному відборі. Моніторинг наявних проєктно-кошторисних документацій показав, що Луганська селищна рада може розпочати роботу по напрямку 2.19 Розвиток сучасних культурно-освітніх та інформаційних центрів (https://new.dfrr.minregion.gov.ua/storage/app/sites/2/donetska-obl/TZ/2_19_.pdf).

Інші органи місцевого самоврядування також можуть проаналізувати свої можливості та залучитися до розвитку громади, до складу якої увійшли.

З боку адміністрації буде надана всебічна допомога, від підготовки документів до консультацій під час відправки проекту до регіональної комісії ДФФРР. На сьогодні адміністрація вже подала одну з пропозицій по розвитку фізичної культури( конкурс).

Оперативне реагування на пропозицію дозволить залучити інвестиції до новостворених ОТГ, це і нові робочі місця, і покращена інфраструктура і якість життя кожного мешканця громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора