A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Ситуація по COVIDу в Бахмутському районі

Дата: 05.11.2020 13:45
Кількість переглядів: 1051

Фото без опису

Бахмутська РДА надає статистичну інформацію по хворим, у яких підтвердився випадок зараження COVID. Звертаємо увагу, що вказується кількість офіційно виявлених засобом ПЛР. Інформація по приватним діагностичним лабораторіям відсутня.

З початку епідемії по сьогоднішній день в Бахмутському районі підтверджено захворіло на COVID 188 особи, з них 77 лікувались амбулаторно (легкий, середній перебіг), 111 – стаціонарно (важкий перебіг). В Світлодарській лікарні померло 8 чоловік. Слід зазначити, що, окрім підтверджених випадків, лікарі кажуть про значну кількість безсимптомних та малосимптомних форм захворювання, при яких офіційно діагноз COVID не виставляється. Тому реальні цифри захворюваності значно вище за рахунок легких хворих, та тих, що взагалі не звертаються за медичною допомогою. Спостерігається повільне, але постійне зростання випадків захворювання. За останню добу зареєстровано COVID            

  • м. Часів Яр                   4
  • Світлодарська ОТГ     1
  • смт. Миронівський     5
  • смт. Луганське            1

Станом на 5 листопада 2020 року в лікарні Світлодарська перебуває 55 хворих з діагнозом пневмонія, з них 15 з COVID (за добу виписали 9 чоловік), в Часів Ярі - 18 з пневмоніями (пацієнти після виявлення вірусу одразу по сан авіації транспортуються до спеціалізованих мед закладів, всього за період карантину в лікарні пролікувалось 63 з пневмонією, в 8 випадках було підтверджено COVID), в Сіверській лікарні  – на лікування 24 особи з пневмонією.

Доказової специфічної профілактики COVID-19 на теперішний час не існує, також, як і етіологічного лікування. При легких або помірних симптомах, одужання відбувається майже без лікування. При важкому перебігу лікують окремі небезпечні симптоми та намагаються запобігти важким ускладненням.

Заразитися вірусом можна повітряно крапельним шляхом, перебуваючи в безпосередній близькості від людини з COVID-19, або в результаті перенесення вірусу руками з зараженої поверхні на слизові оболонки очей, носа або рота. Тому існує 3 науково обґрунтованих та дієвих методів запобігання хвороби:

  1. Ізоляція або безпечна дистанція 2 метри.
  2. Часте ретельне миття рук.
  3. Вдягання медичної (сухої, чистої, тришарової) маски при спілкуванні та у людних місцях.

Лікарі застерігають! Народні методи лікування, у тому числі змащування слизової носу різноманітними мазями та розчинами, не є дієвими, та навпаки, збільшують вірогідність інфікування. Саморобні тканинні маски, «піти», маски з агроволокна не захищають від інфекції, але сприяють запаленню шкіри обличчя.

Самолікування може буте шкідливим, тому при появі ознак респіраторної інфекції або застуди, зверніться до свого лікаря телефоном.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора