A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Опалювальний сезон в Бахмутському районі : проблеми та шляхи вирішення

Дата: 02.11.2020 15:28
Кількість переглядів: 703

Фото без опису

Опалювальний сезон розпочався в населених пунктах Бахмутського району, але існують певні проблеми в окремих містах.

2 листопада 2020 року учбові заклади, які знаходяться в управлінні відділу освіти Бахмутської РДА, розпочали свою роботу після канікул. В школах, які мають власні котельні, забезпечено температурний режим. Останні ремонтні роботи навіть завершували на вихідних, всі питання по лічильникам, заміні котлів та поточні ремонти вирішені. Навчальні та позашкільний заклади міста Світлодарськ, музична школа та лікарня на минулому тижні вже були забезпечені теплом, тому нарікань з боку батьків та вихованців не надходило. Проблематичним залишається стан опалювальної системи в музичній школі, там необхідно провести реконструкцію всього комплексу, бо більше 10 років не проводили ревізію опалювальної системи. З метою недопущення збоїв у розрахунках та виникненню заборгованості за спожиту теплову енергію голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна доручила головним розпорядникам провести відповідну роботу в частині своєчасної оплати установами за спожиті енергоносії.

Сьогодні розпочато подачу тепла в смт Миронівський, наразі школи готові до остаточного включення. ТОВ «ДТЕК Миронівська ТЕЦ» повідомило про великий порив, працівники почали його ліквідацію. В найближчий час аварія буде ліквідована.

Найгострішим залишається стан справ з теплопостачання в місті Часів Яр. Об’єкти соціальної сфери, як районної, так і міської комунальної власності, готові до прийняття теплової енергії ., а саме виконані підготовчі та ремонтні роботи, укладені відповідні договори на постачання теплової енергії, всі бюджетні установи мають асигнування на оплату енергоносіїв. Керівник району особисто побувала в Часівоярській ЗОШ № 15, саме цей об’єкт отримує тепло від ПАТ "Часівоярський вогнетривкий комбінат». Підприємство поки не вирішило питання з отриманням лімітів на газ, зараз йдуть перемовини з постачальником. Навчальний процес відбувається за змішаною формою навчання, окремі уроки скорочені, за заявою батьків діти можуть навчатися дистанційно. В той же час, Тетяна Єрохіна та начальник відділу освіти Світлана Гатченко констатували, що температура в початковій школі від 15 до 18 градусів тепла, в старшій – до 15. Міська лікарні тепло отримує.

Під час відвідування школи оглянули хід ремонтних робіт в школі, було прийняте рішення передбачити в програмі розвитку району та бюджеті капітальний ремонт ще одного сан блоку, і таким чином, завершити реконструкцію санітарних вузлів крила, де розташовані класи старшої школи. Наразі в місті ще тривають роботи по встановленню блочної котельні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора