A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутському районі провели робочу нараду щодо надання житлових субсидій мешканцям м. Часів Яр

Дата: 22.10.2020 15:13
Кількість переглядів: 562

22 жовтня заступник голови Бахмутської райдержадміністрації Володимир Кувикін провів робочу нараду щодо надання житлових субсидій мешканцям м. Часів Яр, що отримували послугу з теплопостачання від підприємства ВРЖП м. Часів Яр. В нараді прийняли участь керівники відділів та управлінь райдержадміністрації, представники Часовоярської міської ради та  Артемівського УГГ.

З листопада місяця 2019 року 39 житлових домів передано на обслуговування ВРЖП. Управлінням праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації  нараховано та виплачено житлових субсидій та пільг за листопад 2019 року - квітень 2020 року майже 160 домогосподарствам на загальну суму 1459,9 тис.грн. Наразі ситуація із наданням відповідної послуги підприємством унеможливлюється. З метою усунення зриву опалювального сезону 2020-2021 років Департаментом ЖКГ Донецької облдержадміністрації виділено кошти на встановлення у 39 житлових домах індивідуального опалення. Але Володимир Кувикін звернув увагу присутніх, що на сьогодні, мешканці цих будинків й досі залишаються без тепла у власних домівках, враховуючи відсутність підключення квартир до постачання газу, управління праці та соціального захисту Бахмутської райдержадміністрації не має можливості надати мешканцям житлову субсидію та нарахувати пільги на комунальні послуги.

«На сьогодні ми не маємо права залишатися осторонь проблем мешканців м. Часів Яр. Серед мешканців відповідних домів багато осіб похилого віку, яких ми просто не маємо залишити поза увагою.» - звернувся заступник голови райдержадміністрації до всіх присутніх.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації Наталя Антипенко запевнила, що управління вже сьогодні має можливість приймати документи від заявників та нараховувати і виплачувати житлові субсидії та пільги на комунальні послуги. Але відсутність фактичного підключення до газопостачання унеможливлює цей процес.

Враховуючи вище окреслену ситуацію, Володимир Кувикін ще раз наголосив на необхідності всіх присутніх разом якомога швидше вирішити питання із підключенням домівок до тепла та надати можливість мешканцям користуватись соціальними послугами в повному обсязі, які гарантує їм держава.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора