A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Які установи будуть надавати соцпослуги в майбутніх громадах Бахмутського району

Дата: 19.10.2020 15:41
Кількість переглядів: 639

Фото без опису

В Бахмутській райдержадміністрації продовжується робота по плануванню організації роботи соціальних установ в новостворених громадах.

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна провела робочі зустрічі з керівниками КУ «Бахмутський районний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» та Бахмутського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Слід зазначити, що на сьогодні на території майбутньої Світлодарської ОТГ кількість отримувачів різних видів соціальних послуг та допомоги значно більше, ніж в інших громадах. Як наслідок, штатна кількість працівників, які обслуговують населення, також більша. У зв’язку з цим з метою підготовки бюджетного запиту до місцевих рад направлено листи з пропозицією розглянути питання виділення субвенцій для утримання та діяльності цих установ.

КУ «Бахмутський районний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» має досвід у роботі з дітьми, які потребують особливої увага, крім того, за час існування установи в районі була сформована сучасна матеріально-технічна база, придбане спеціалізоване обладнання та фахівці отримали необхідні сертифікати. Тому доцільно залишити центр як юридичну особу , щоб не зупинити супровід дітей. Збереження центру також дозволить суттєво зменшити витрати на ліквідацію та реорганізацію, а це кошти громад.

Бахмутському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді також рекомендовано зберегти установу. На сьогодні центр соціальних служб реалізує декілька проектів за підтримки міжнародних фонді та організацій. У разі ліквідації установи громади можуть залишитися без підтримки неурядових організацій, і як наслідок - необхідно витрачати бюджетні кошти.

Саме ці позиції, збереження бюджетних коштів і безперебійне надання соцпослуг, залишаються в пріоритеті райдержадміністрації та фінансового управління при складанні проекту бюджету.

Діяльність управління праці та соціального захисту населення поки залишається без змін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора