A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутському районі додатково виділили 700 тисяч гривень на лікування від коронавіруса

Дата: 16.10.2020 12:31
Кількість переглядів: 1333

На  44 позачерговій сесії Бахмутської районної ради виділені додаткові кошти  з районного бюджету лікарням вторинного рівня на  запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19).

497 тисяч гривень було виділено  КНП «Світлодарська багатопрофільна лікарня планового лікування Бахмутської районної ради» для придбання кисневих концентратів. Лікарня отримала найбільше фінансування у зв’язку з тим, що Світлодарський медичний заклад визначений для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Відповідне розпорядження видав керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19).

КНП «Часовоярська міська лікарня планового лікування Бахмутської районної ради» та КНП «Сіверська багатопрофільна лікарня планового лікування Бахмутської районної ради» отримають фінансування у розмірі 100 тисяч гривень для придбання засобів захисту для медпрацівників та медикаментів.

Враховуючи складність ситуації і важливості прийняття відповідних рішень, депутати районної ради одноголосно підтримали проект рішення і внесли  зміни до програми соц.-економ розвитку і до бюджету.

З метою вивчення ситуації, недопущення паніки серед населення та беручи до уваги звернення громадян, голова Бахмутської РДА  Тетяна Єрохіна особисто в черговий раз відвідала лікарні в Світлодарську та Часів Ярі. В медзакладах дотримуються протиепідемічних заходів,  розроблені маршрути пацієнтів, головні лікарі своєчасно реагують на ситуацію. Станом на 16 жовтня  в  КНП «Світлодарська багатопрофільна лікарня планового лікування Бахмутської районної ради»  перебуває 45 пацієнтів з діагнозом пневмонія, 6  випадків підтвердженого COVID-19. В Часів Ярі  та Сіверську по 6 хворих  с пневмонією.

Приміщення лікарні обробляється періодично антисептичними засобами, проводиться обробка не тільки підлоги, а  й стін, підвіконь, кварцуються кабінети та палати, всім відвідувачам роблять температурний скринінг.

З метою моніторингу ситуації в районі здійснюється щоденний  збір інформації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора