A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Які організації та установи створять та ліквідують в майбутніх ОТГ Бахмутського району

Дата: 12.10.2020 15:00
Кількість переглядів: 1172

Фото без опису

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна провела робочу нараду з керівниками організацій соціальної сфери районної власності з питань подальшої їх діяльності.

Після завершення процесу децентралізації на карті району з’являться спроможні об’єднані територіальні громади. Кожна громада буде визначатися з переліком установ соціальної сфери, які будуть надавати відповідні послуги на території. З метою недопущення зупинки у процесі отримання послуг необхідно визначитися з перехідним періодом та уточнити джерела фінансування установ. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Любов Бондаренко озвучила бачення виконавчого органу влади стосовно подальшої роботи.

Враховуючи контингент отримувачів послуг, штатну кількість працівників установ та беручи до уваги прогнозні показники надходжень до місцевих бюджетів, було запропоновано розглянути можливість прийняття у власність цілісних майнових комплексів як юридичних осіб. Це дозволить раціонально використати фінансовий ресурс кожної громади, а в подальшому визначитись з необхідністю створення тієї чи іншої установи.

До 20 жовтня керівникам Комплексної дитячо - юнацької спортивної школи Бахмутського району, Бахмутського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Комунальної установи «Бахмутський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» та Комунальної установи «Бахмутський районний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» необхідно визначитися з розміром субвенцій на утримання та надати свої пропозиції до проектів бюджетів.

Згідно законодавства школи, лікарні , заклади позашкільної освіти, які розташовані на територіях ОТГ, повинні увійти у комунальну власність громад, так як задовольняють колективні потреби виключно цих територіальних громад. З 1 січня вони будуть передані на фінансування з подальшою передачею у власність.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора