A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Медицина Бахмутського району в пріоритеті органів влади

Дата: 15.09.2020 15:54
Кількість переглядів: 746

Фото без опису

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна зустрілася з головним лікарем КНП «ЦПМСД Бахмутської районної ради» Андрієм Петриченко з метою обговорення питання надання медичних послуг населенню майбутніх ОТГ.

 На території Світлодарської та Часівоярської ОТГ є лікарні вторинного рівня, що дозволяє і дозволить у подальшому надавати якісну та своєчасну медичну послугу. Первинна медична допомога буде надаватися у такому форматі, який існує на цей час. Особливість роботи первинної ланки медицини Бахмутського району полягає у тому, що амбулаторії, фельдшерські пункти та адміністрація розташовані на далекій відстані один від одного. Але слід зазначити, що допомога надається своєчасно і якісно.

У цьому році в КНП «ЦПМСД Бахмутської районної ради» розпочав свою роботу контакт-центр. Для населених пунктів Бахмутського району така послуга вкрай необхідна. На сьогодні він працює в тестовому режимі , відбувається навчання працівників. Реалізація нового проекту стала можливою завдяки співпраці Бахмутської РДА, ГО « Український донецький куркуль» та безпосередньо самого центру первинної допомоги. Завдяки ініціативі керівника організації Ганни Петриченко вирішилося питання оперативного прийому лікарем, що значно економить час та гроші пацієнтів.

На нараді обговорили питання участі бюджетів громад у розвитку лікарень, в програму включені заходи всіх лікарень. Наступний етап – це відповіді місцевих рад та громад стосовно розміру фінансової підтримки закладам та укріплення їх матеріально-технічної бази.

Наразі залишається відкритим питання придбання автомобілів для сільських амбулаторій. В рамках дії закону про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості для Бахмутського району передбачено придбання 2 одиниць автотранспорту. Співфінасування однієї машини взяло комунальне некомерційне підприємство «ЦПМСД Бахмутської районної ради» за рахунок економії коштів районного бюджету. Для придбання службового автотранспорту Новолуганської амбулаторії необхідно виділення коштів з бюджету сільської ради. На жаль, позитивної відповіді від керівництва ради станом на 15 вересня не отримано. Спільно з головним лікарем було вирішено повторно звернутися до Новолуганської сільської ради з роз’ясненнями важливості придбання транспортного засобу та виділення коштів (сума співфінасування складає 55 тисяч 200 грн.)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора