A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Пам’ятка для виробників сільськогосподарської продукції, які використовують у своїй виробничій діяльності засоби агрохімії щодо безпечного використання пестицидів.

Дата: 11.03.2019 16:38
Кількість переглядів: 552

Фото без опису

З метою організації виконання у 2019 році в агропромисловому комплексі області вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, безпечного застосування пестицидів та агрохімікатів,  та згідно вимог ст.12 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», ст.7 Закону України « Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» , ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування  пестицидів у народному господарстві»  адміністрація господарств зобов’язана.

1.До роботи з пестицидами допускаються особи,  що пройшлимедичний   огляд,   спеціальну   підготовку  та  мають  відповідніпосвідчення,  допуск та наряд на  виконання  робіт  з  пестицидами відповідно до "Порядку одержання допуску (посвідчення) на право  роботи,  пов'язаної  з  транспортуванням,   зберіганням, застосуванням та  торгівлею  пестицидами  і агрохімікатами".

2.Зберігання пестицидів допускається тільки в спеціально призначених для   цього   складах. 

3. Зберігання  пестицидів  на складі допускається тільки після його погодження державними органами, установами  і  організаціями  в  межах  їх повноважень  і  отримання  паспорта .  Паспортизація здійснюється  щорічно.

4.Обробки сільськогосподарських культур повинні здійснюватися виключно препаратами, офіційно дозволеними «Переліком пестицидів та агрохімікатів дозволених в Україні».

5. Всі  роботи  з  пестицидами  слід  проводити  в  ранні ранкові (до 10) і вечірні  (18- 22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках.  Як виняток, допускається проведення обробок у денні   години   у   похмурі   і  прохолодні  дні  з  температурою     навколишнього повітря нижче +10 град.С.

6.  Завчасно,  але не менше чим за  дві  доби  до  початку проведення  кожної  хімічної  обробки,  адміністрація  господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об'єктів про місця,  строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у  радіусі  200  м  від  меж  ділянок,  що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ УКРАЇНИ “ПРО ЗАХИСТ РОСЛИН” СТ. 21 ТЯГНЕ ЗА СОБОЮ ДИСЦИПЛІНАРНУ, АДМІНІСТРАТИВНУ, ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВУ АБО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора