A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Про співробітництво Бахмутської райдержадміністрації з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста

Дата: 14.05.2019 16:20
Кількість переглядів: 977

Фото без опису

У співпраці Бахмутської райдержадміністрації з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в районі вирішуються соціальні питання, в тому числі й транспортного сполучення віддалених населених пунктів з м. Бахмут. Навесні минулого року за допомогою МКЧХ був запроваджений соціальний автобусний маршрут  «Бахмут – Травневе», завдяки чому мешканцям прифронтових с. Травневе та сел. Гладосове стало значно легше діставатися у своїх справах до м. Бахмут. Згодом була досягнута домовленість про подовження терміну роботи автобусного маршруту.

14 травня голова Бахмутської райдержадміністрації Дмитро Дресвянніков під час наради за участі першого заступника голови райдержадміністрації Тетяни Єрохіної, представника Міжнародного Комітету Червоного Хреста Ольги Суміної та місцевих голів підписав Меморандум щодо взаєморозуміння та взаємодії Бахмутської райдержадміністрації та МКЧХ з питань забезпечення транспортним сполученням мешканців віддалених населених пунктів.

В ході наради обговорювались питання забезпечення питною водою населених пунктів Кодемської, Покровської, Новолуганської сільських рад і Луганської селищної ради, які розташовані на лінії зіткнення. Розглядалась можливість реалізації в одному із прифронтових сіл пілотного проекту МКЧХ з метою забезпечення населеного пункту джерелом питної води. Проектом передбачається буріння свердловини, встановлення насосів і фільтрувального обладнання. В ході обговорення попередньо вирішили спробувати за грантові кошти МКЧХ реалізувати проект у селі Травневе Новолуганської сільської ради, де наразі кількість мешканців становить біля 160 осіб. Дмитро Олександрович запропонував звернутися до ініціативних жителів села щодо створення громадської організації, яка при допомозі райдержадміністрації, Новолуганської сільської ради підготує проект і надасть на розгляд до МКЧХ. У разі реалізації проекту саме громадська організація може забезпечувати контроль за її технічним станом і використанням.

За підсумками наради Новолуганській сільській раді доручено провести фінансові розрахунки щодо орієнтовних витрат на реалізацію проекту. Також запропоновано психологам МКЧХ провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців с. Травневе щодо створення громадської організації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора