A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутській райдержадміністрації проведено інформаційний день

Дата: 29.05.2019 16:17
Кількість переглядів: 633

Фото без опису

Під керівництвом голови Бахмутської райдержадміністрації Дмитра Дресвяннікова проведений інформаційний день.

Як відомо, в 2020 році відбудеться Всеукраїнський перепис населення. З інформацією про підготовчу роботу до його проведення, взаємодію органів місцевої влади, підприємств і організацій з питань перепису населення в Бахмутському районі виступила головний спеціаліст головного управління статистики у Донецькій області Олена Стародубцева.

В.о. начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Лілія Іощенко проінформувала присутніх у залі про організацію та оздоровлення дітей та учнівської молоді влітку 2019 року. Вона звернула увагу, що на теперішній час дані питання входять до повноважень управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації. В цьому році оздоровлення та відпочинок дітей буде здійснюватись за наступними напрямками: оздоровлення дітей за кошти державного бюджету в дитячих оздоровчих закладах «Артек» і «Молода гвардія», за кошти інших областей та держав, за кошти субвенції з обласного бюджету, за кошти районного бюджету, профспілок й інших джерел, передбачених законодавством. Батьки  можуть самі обрати оздоровчий заклад для оздоровлення та відпочинку своєї дитини на території Донецької області та звернутись до УПСЗН райдержадміністрації для укладання відповідної угоди. Доповідач підкреслила, що відшкодування оздоровчим закладам вартості путівки на оздоровлення дітей пільгових категорій на 100% здійснюється за кошти субвенції з обласного бюджету. Відшкодування вартості путівки на оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, здійснюється за умови співфінансування: за кошти субвенції з обласного бюджету, районного бюджету, кошти профспілок або батьків. На сьогодні до УПСЗН райдержадміністрації вже надійшов орієнтовний перелік дитячих закладів Донецької області, й батькам необхідно якомога раніше звернутись до УПСЗН райдержадміністрації, оскільки організація оздоровлення та відпочинку дітей проводиться в порядку черговості.

Також Лілія Іощенко ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві, що стосуються порядку призначення житлової субсидії.

Завідувач сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації Ірина Устименко ознайомила зі змінами, внесеними до постанови КМУ від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Зокрема, постановою КМУ від 24.04.2019 № 353 затверджена нова редакція Типового положення про громадську раду. Доповідач звернула увагу на пункти, що стосуються процедури формування складу громадської ради, випадків, коли проводиться рейтингове голосування на установчих зборах або рейтингове електронне голосування за кандидатів до складу громадської ради.

Місцевим головам запропоновано довести до відома інститутів громадянського суспільства на підпорядкованій території інформацію про завершення 17.09.2019 повноважень діючої Громадської ради при Бахмутській райдержадміністрації та сприяти їх залученню до участі у формуванні нового складу цього консультативно-дорадчого органу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора