A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БАХМУТСЬКОГО РАЙОНУ! Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок виплати грошової компенсації жителям Донбасу за житло, зруйноване в результаті конфлікту

Дата: 10.09.2020 10:25
Кількість переглядів: 1463

Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок виплати грошової компенсації жителям Донбасу за житло, зруйноване в результаті конфлікту.

Хто може отримати гроші?

Грошова компенсація буде надаватися постраждалим, які є власниками житла на підконтрольній території, і яке було зруйновано після 14 квітня 2014 року.

Обстеження пошкодженого і зруйнованого житла будуть проводити органи місцевого самоврядування, а у разі їх відсутності – військово-цивільні адміністрації.

Донецька облдержадміністрація створює спеціальну комісію, яка прийматиме рішення про надання грошових компенсацій. Ця ж комісія буде визначати їх розмір.

Яка можлива сума компенсації?

Розмір буде визначатися за показниками середньої вартості побудови житла в регіонах України – але не більше 300 тисяч гривень.

Кошти будуть розподілятися на підставі інформації про житло потерпілих, яку збиратимуть регіональні (обласні) органи соціального захисту населення та місцеві ради, на території яких це житло розташоване.

Які документи потрібні для обстеження житла?

Слід подати до органів місцевого самоврядування або військово-цивільної адміністрації:

  • заяву на обстеження житла
  • копію паспорта або іншого документа, що посвідчує особу
  • копію ідентифікаційного коду
  • нотаріальні копії документів, що підтверджують право власності на житло

Рішення про проведення обстеження житла має бути прийнято протягом 5 календарних днів. Саме обстеження повинно бути проведено за 30 днів. Після цього ви отримаєте довідку про визнання вас постраждалою особою, яку повинні долучити до пакету документів. Далі справа буде розглядатися комісією, яка прийме рішення чи задовольнити запит.

Детальніше з порядком можна ознайомитися тут https://www.kmu.gov.ua/npas/pitannya-viplati-groshovoyi-kompen-767


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора