A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Шановні мешканці Бахмутського району!

Дата: 02.09.2020 15:43
Кількість переглядів: 484

Фото без опису

З 1 вересня 2020 року по 31 грудня 2021 року реалізується пілотний проєкт «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» за участю акціонерного товариства комерційний банк «ПриватБанк».

Насамперед батьки новонароджених звертаються до відділення «ПриватБанк» для відкриття рахунку й отримують соціальну картку із спеціальним режимом використання.

Далі подають до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення заяву з необхідними документами, а саме:

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія ідентифікаційного номера;
  • довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги  «пакунок малюка».

Якщо заяву подають іноземці або людина без громадянства — необхідна копія посвідки на постійне проживання / посвідчення біженця / довідки про звернення за захистом в Україні / посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Якщо заяву подають опікуни: копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів — копія рішення про влаштування дитини в сім'ю.

Батьки або інші уповноважені особи мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини. Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.

Після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини. Однак робити закупки можна лише в закладах торгівлі, які долучаться до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту монетизації, а не в будь-яких магазинах.

Звертаємо увагу, якщо отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на його спеціальний рахунок в уповноваженому банку не використав їх на придбання товарів, уповноважений банк самостійно повертає кошти грошової компенсації із спеціального рахунка отримувача на відповідний рахунок Мінсоцполітики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора