A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутському районі відбувся районний мітинг-реквієм «Життя – за Україну» до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 28.08.2020 18:40
Кількість переглядів: 825

28 серпня 2020 року в  Бахмутському районі в декількох кілометрах від лінії проведення бойових дій в селище Луганське на місці пам’ятного знаку загиблим Воїнам АТО/ООС  пройшов мітинг-реквієм, присвячений Дню  пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Районний мітинг-реквієм «Життя – за Україну» до Дня пам’яті  захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України організований та проведений за ініціативою голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяни Єрохіної. На мітинг були присутні мешканці селища Луганське, військовослужбовці ЗСУ, творчий колектив Бахмутського районного Будинку культури, колектив Луганської селищної ради на чолі з секретарем Луганської селищної ради Галиною  Неледвою, начальник групи цивільно-військового співробітництва капітан Максимкін Євген, голова ради ветеранів війни та праці Алла Сухенко. 

Урочистий мітинг відкрився спільним виконанням Гімну України. Після всіх присутніх зі святом привітала голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна  Єрохіна: «Останні дні серпня є сумними для нас, ми згадуємо події 2014 року під Іловайськом, вшановуємо та чтимо   пам’ять усіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Й на сьогодні залишається нашим моральним обов’язком, берегти світлу пам’ять незлічених жертв, принесених українським народом своїх синів та доньок на вівтар незалежності, державності. Користуючись нагодою хочу подякувати військовослужбовцям за їх підтримку та допомогу у відновлення мирного життя та їх захист мирного населення,  прийміть щиру подяку захисники незалежної країни, бажаю миру та повернення до рідних домівок, добробуту кожній українській родині, нових досягнень на благо рідної землі та України! Слава Україні!».

На мітинг з промовою від мешканців селища Луганське виступила секретар Луганської селищної ради Галина Неледва та голова ради ветеранів війни та праці Алла Сухенко, від військовослужбовців з промовою до присутніх звернувся капітан Максимкін Євген, начальник групи цивільно-військового співробітництва.  Вшановуючи пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, одним з хвилюючих моментів стала скорботна  хвилина мовчання, учасники  районного мітингу-реквієму «Життя – за Україну» схилили голови у скорботній  хвилині мовчання.

В пам'ять усіх загиблих захисників усіх часів незалежності та територіальної цілісності України присутні поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим Воїнам АТО/ООС та пролунав Гімн України на честь загиблих  воїнів, які захищали незалежність та цілісність своєї держави України.

29 серпня 2020 року о 10 годині в Бахмутському районі  в населених пунктах, закладах культури та молодіжних центрах пройдуть заходи  на підтримку  загальнонаціональної хвилини  мовчання на вшанування пам’яті  захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора