A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

«ПРЯМА ТЕЛЕФОННА ЛІНІЯ» з начальником управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації

Дата: 04.08.2020 15:13
Кількість переглядів: 677

Фото без опису

04 серпня 2020 року провела «пряму телефонну лінію» начальник управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації Наталя Антипенко. Надходило багато питань як від осіб, що постійно мешкають на території Бахмутського району так і внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Двом особам з числа малозабезпечених осіб, що мешкають у м.Часів Яр, Наталя Антипенко надала роз’яснення щодо  застосування нових норм чинного законодавства, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632. У зв’язку зі змінами, які вступили в силу з 01.07.2020, не мають право на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям сім’ї у складі яких є працездатні особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи, та не працювали, не проходили військової служби, не провадили підприємницької чи професійної незалежної діяльності, не здобували освіти за денною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні або як такі, що шукають роботу, сумарно більше ніж три місяці протягом періоду, за який враховуються доходи (крім випадків, передбачених в абзацах десятому ? чотирнадцятому цього пункту постанови).

Окрім цього, надійшли запитання від ВПО, які тимчасово мешкають у м. Світлодарськ, с. Миронівське та с. Новолуганське стосовно соціальних виплат відповідній категорії громадян на час карантину. Наталя Антипенко відповіла, що виплати здійснюватимуться в автоматичному режимі по 31 серпня 2020 року включно без необхідності поновлення заяви на виплату адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Але начальник управління загострила увагу громадян на те, що у разі припинення карантину всім отримувачам виплат необхідно звернутись до управління особисто для подальшого перерахунку як надміру виплачених так і недоотриманих коштів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора