A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутській РДА обговорили питання цивільного захисту

Дата: 04.08.2020 13:56
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

В Бахмутській РДА відбулася зустріч представників організацій «Право на захист», АКТЕД з працівниками райдержадміністрації, підрозділів ДСНС та медицини.

Голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна, відкриваючи зустріч, подякувала учасникам за увагу до питань цивільного захисту, а це дуже великий спектр: від планів до реагування на надзвичайні ситуації. На сьогодні всіма цими питаннями займається райдержадміністрація, а після створення ОТГ кожна громада повинна самостійно здійснювати повноваження у  сфері цивільного захисту.

Учасники зустрічі обговорили перелік питань , серед них найактуальніші були наступні:

  • Як новий адміністративно-територіальний устрій Бахмутського району вплине на існуючу систему з цивільного захисту?
  • Які нові нормативні документи мають бути розроблені та впроваджені? (Плани з реагування, евакуації, Паспорт ризиків, План основних заходів та інше)
  •  Як зміниться процес реагування на надзвичайні ситуації?  Які дії треба виконати для забезпечення безперебійної роботи системи реагування? (схеми реагування та тренування з них).

Особливу увагу під час обговорення приділили Центрам безпеки. Результатом обговорення та проведення певних моніторингових досліджень буде видана «Біла книга» - інформаційно-аналітичний документ на тему цивільного захисту. Книга буде корисна майбутнім ОТГ.

В найближчий час відбудеться зустріч  представників АКТЕДа з представниками органів місцевого самоврядування по розробці планів. Зустріч відбудеться за сприяння Бахмутської РДА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора