A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

30 липня Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2020 12:00
Кількість переглядів: 892

Фото без опису

Торгівля людьми – це величезний злочин, це фактично використання людини її експлуатація з метою наживи та власного збагачення.

Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми.

Також збільшилися випадки продажу малолітніх дітей або ще не народжених дітей через мережу Інтернет, соціальні мережі. Мають місце випадки потрапляння до торговців людьми молодих дівчат з метою сексуальної експлуатації.

Торгівля дітьми можлива навіть через продаж ще ненароджених дітей – через продаж дитячих органів. Поширеною формою торгівлі дітьми є продаж дітей через сурогатне материнство.

Потрапити в ситуацію торгівлі людьми може кожна дитина, незалежно від віку, статі та соціальної приналежності. З метою торгівлі, діти можуть перевозитись за межі країни, а можуть переміщуватись у її межах. Крім таких видів торгівлі дітьми, як: примушування до жебракування чи втягнення у злочинну діяльність; використання органів та тканин дитини та нелегальне усиновлення/удочеріння, все більшої популярності набуває торгівля дітьми з метою педофілії (дитячої порнографії, дитячого сексуального туризму тощо), і це стосується як дівчаток, так і хлопчиків.

Травми, що наносять дітям в ситуації торгівлі людьми фактично не відрізняються від травм, з якими стикаються дорослі. Наслідками таких травм є: медичні, психологічні, економічні та соціальні проблеми, що потребують довготривалої реабілітації. Однак шкода, нанесена здоров’ю дитини є значно тяжчою, у зв’язку з її впливом на подальший розвиток дитини.

Гаряча лінія МЗС України для громадян України, які опинилися в надзвичайній ситуації за кордоном: (044)238-16-57

Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України: (044)374-37-85

Гаряча лінія Укрбюро Інтерполу: (044) 256-12-53


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора