A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Санаторно-курортне лікування осіб пільгової категорії у 2020 році, що мешкають на території Бахмутського району

Дата: 21.07.2020 13:10
Кількість переглядів: 532

Санаторно-курортне лікування - це медична допомога, що здійснюється з профілактичною, лікувальною або реабілітаційною метою із застосуванням природних лікувальних факторів в умовах перебування на курорті або лікувально-оздоровчій місцевості та в санаторно-курортних закладах.

Головними завданнями санаторно-курортного лікування є:

  • ліквідація або зменшення проявів патологічного процесу;
  • відновлення або покращення порушених функцій;
  • підвищення загальної реактивності;
  • тренування адаптаційних механізмів;
  • попередження інвалідизації та сприяння соціальній реабілітації.

У зв’язку зі складеною епідемічною ситуацією, що склалася в Україні внаслідок поширення коронавірусу COVID-19, введенням карантинних заходів та неможливість своєчасного відкриття санаторіїв, згідно гарантійних листів, оздоровлення осіб пільгової категорії погоджені на інші дати заїзду.

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації перебуває 473 особи пільгової категорії для забезпечення санаторно-курортним лікуванням. На сьогоднішній день для забезпечення зазначених осіб санаторно-курортним лікуванням виділено фінансування на 69 осіб пільгової категорії, на 39 із яких вже отримано гарантійні листи від санаторно-курортних закладів з датами заїзду.

 

З метою протидії поширенню  коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні підприємствами послуг санаторно-курортного лікування дозволяється надання таких послуг за дотриманням наступних умов:

  • безпечна відстань,
  • постійна дезінфекція,
  • індивідуальний захист та правила безпеки

Станом на 21.07.2020 декілька санаторно-курортних закладів розпочали роботу з оздоровлення осіб пільгової категорії з дотриманням вищевказаних умов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора