A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Голова Донецької ОДА зустрівся з мешканцями Бахмутському району

Дата: 16.07.2020 11:08
Кількість переглядів: 959

Фото без опису

Поганий стан доріг, відсутність водопостачання, ремонт ліфтів  - головні питання обговорення під час зустрічі очільника області з представниками населених пунктів району.

Павло Кириленко розпочав зустрічі з жителями області. Перша відбулася з мешканцями Бахмутського раийону.

Жителі смт. Луганське порушили питання відновлення шляхопроводу, який постраждав під час активних боийових дій. ( шляхопровід на трасі Харків – Довжанський   (біля селища Роти). Голова облдержадміністрації відповів, що у плані ремонтів інфраструктури цей об'єкт є. Виготовлена проєктно-кошторисна документація, необхідно отримати експертний звіт і вже в  цьому році  на шляхопроводі планується розпочати роботи. На відновлення мосту заплановані кошти у розмірі 43 млн. гривень.

Питання від мешканців Травневого і Гладосового стосувалося відсипки шлаком єдиної дороги, яка сполучає ці прифронтові селища із зовнішнім світом. Питання буде вирішено в найближчий час. Під час зустрічі надійшла інформація з профільного департаменту, що шлак буде завезено. Однак, органу місцевого самоврядування необхідно ухвалити рішення про прийняття дороги на баланс, і тоді можливо розглядати проблему більш детально і вирішувати не штучним підсипанням, а можливо і відновленням чи ремонтом.

Залишається актуальним питання відсутності водопостачання  в населених пунктах  Семигір'я, Травневе та Гладосове. Зараз воду підвозять гуманітарні організаціі безкоштовно. Але гуманітарний ресурс не безмежний, тому треба  налагоджувати альтернативне підвезення води і допомагати людям оплачувати цю послугу. Провести водогін за нинішніх умов постійного ведення бойових дій, на жаль, неможливо. Павло Олександрович дав завдання представникам райдержадміністрації провести необхідні розрахунки, щоб шукати шляхи вирішення цієї проблеми.

Жителі Світлодарська питали про відновлення ліфтів, озвучив проблематику секретар міської ради. Він зазначив, що  у місті 18 з 23 існуючих ліфтів відпрацювали нормативний термін експлуатації - 25 років, 5 ліфтів - не працюють. Зупинився також і на стані ліфтів у Світлодарській лікарні.

Наразі  в області  розроблений проєкт Регіональної програми "Ліфти Донеччини на 2020-2024 роки". Поки що це лише проєкт. Ним передбачена заміна 6 і ремонт 15 ліфтів у Світлодарську на загальну суму 12 млн. грн.

 Також обговорювали і інші питання, серед них стан протипожежної безпеки в закладах освіти і дошкільних закладах, комунікації з органами місцевого самоврядування.

 Вже  у ці дні розпочалася робота по вирішенню проблем, які озвучили мешканці району. Інформація буде надаватися по мірі вирішення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора