A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Свято Першого снопа в Бахмутському районі

Дата: 06.07.2020 14:29
Кількість переглядів: 1311

Фото без опису

У Бахмутському районі з давніх-давен до наших днів зберігається обряд першого снопа – зажинків, який символізує початок жнив і поєднує поезію хліборобської праці та вірування наших предків у невичерпну силу і щедрість рідної землі.

06 липня 2020 року на полі СТОВ «БахмутАгро» пройшло свято першого снопу за участі керівництва району та місцевих рад, Бахмутського районного комітету профспілки працівників АПК, працівників сільського господарства. Свято відкрив фольклорний гурт  «Луганчанка» Луганського селищного Будинку культури, у виконанні якого пролунали українські народні пісні.

Зі святом першого снопа і початком збирання ранніх зернових аграріїв району привітала голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна. Тетяна Іванівна подякувала хліборобів за їх нелегку працю: «Ви зробили все залежне від вас, щоб у цьому році хлібний коровай був щедрим і вагомим. Я впевнена, що аграрії Бахмутського району якісно та організовано проведуть збирання зернових. Від цього залежить матеріальний добробут району в цілому, сільгоспвиробників і наших громадян. Шановні хлібороби, трудівники полів, бажаю вам сприятливих погодних умов і в оптимальні строки провести жнива».

Почесне право зжати серпами символічний перший сніп та провести перший покіс було надано механізаторам СТОВ «БахмутАгро» Петру Лиховченко та Кудинову Євгену. 

Наступна урочиста мить: Тетяна Єрохіна дає старт жнивам, і рушають  перші комбайни. В добру путь! Високих вам врожаїв, хлібороби Бахмутчини!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора