A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

За помилки безвідповідальних батьків доводиться сплачувати державі

Дата: 19.06.2020 10:55
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

Упродовж останніх років відбувається поступова оптимізація всієї системи соціально-правового захисту сімей та дітей, метою якої є підвищення рівня ефективності діяльності органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що дотичні до вирішення їх проблем, створення для дітей середовища, в якому гідний розвиток і захист прав забезпечується з дотриманням принципів демократії, рівності, миру, соціальної справедливості з урахуванням моральних засад та традиційних цінностей українського суспільства, спрямованих на зміцнення сім’ї та морального здоров’я дітей в Україні.

Виходячи із зазначеного основні завдання та заходи які впровадить служба у справах дітей Бахмутської райдержадміністрації, спрямовані на створення умов для забезпечення належного соціального захисту дітей, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства.

Але іноді трапляються випадки коли батьки не мають достатнього батьківського потенціалу для забезпечення основних потреб дитини, нехтують своїми батьківськими обов’язками, залишають дітей без нагляду та опіки. Маленька людина стає непотрібною, залишається сам на сам зі складними життєвими обставинами.

В таких умовах держава має докласти максимум зусиль для забезпечення дитині дотримання всіх її прав в тому числі і на лікування. На жаль за помилки безвідповідальних батьків, які недбало відносяться до виконання батьківських обов’язків,  доводиться сплачувати державі.

За умови реформування медичної галузі саме місцеві бюджети сплачують кошти за лікування та перебування дітей які залишились без батьківського піклування в лікарняних закладах. Оплата реалізується в межах загального обсягу видатків, виділених в районному бюджеті та бюджетах місцевих рад на відповідні роки. Але по іншому не можна бо ж чужих дітей не буває….


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора