A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Бахмутське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області інформує

Дата: 19.05.2020 10:46
Кількість переглядів: 523

Відбулась нарада щодо законодавчих змін у виплатах Фонду

на період дії карантину

 

На період карантину у Фонді соціального страхування України тимчасово відстрочили виплати за окремими статтями видатків і розширили перелік причин непрацездатності, за якими ФССУ здійснює фінансування. Про це повідомили на селекторній нараді під головуванням в.о.директора виконавчої дирекції Фонду Тетяни Михайленко за участі керівників структурних підрозділів виконавчої дирекції, а також начальників управлінь в областях і місті Києві.

Сьогодні всі зусилля направлені на стабільну роботу Фонду соціального страхування України та забезпечення застрахованих осіб гарантованими виплатами та допомогами. Фінансування матеріального забезпечення здійснюється Фондом у повному обсязі по мірі надходжень від сплати єдиного внеску.

Відбулися зміни законодавства, які були прийняті Верховною Радою України в частині тимчасового відстрочення на період дії карантину окремих страхових виплат, які здійснюються Фондом. Так, Фондом нараховуються та будуть здійснені після завершення карантину: видатки на забезпечення потерпілих на виробництві лікарськими засобами і виробами медичного призначення, фінансування доглядів і додаткового харчування, виплати одноразових допомог. Відповідні зміни затверджено Законом України від 13.04.2020 № 553 «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік».

Одноразові виплати в разі нещасного випадку на виробництві або встановлення профзахворювання для постраждалих і членів їх родин призначаються Фондом відповідно до діючих нормативно-правових актів, але будуть виплачені в 30-денний строк з дня закінчення карантину.

Також виконавчою дирекцією Фонду було направлено пропозиції щодо внесення змін до законодавства з метою включення до переліку виплат, які здійснює ФССУ у період карантину, одноразових допомог, а також фінансування лікарських засобів, виробів медичного призначення, доглядів, додаткового харчування.

15 травня 2020 року набули чинності зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, якими регламентовано видачу лікарняних листків застрахованим особам на період перебування в обсервації, на самоізоляції під медичним наглядом. За відповідними лікарняними листками із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» ФССУ здійснить компенсацію 50% втраченого заробітку. Строк видачі таких листків непрацездатності відповідно до діючих нормативно-правових актів і галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я складає 14 днів.

Фізичні особи-підприємці і самозайняті особи, які тимчасово звільнені від сплати ЄСВ з метою їх підтримки на період дії протиепідемічних заходів, продовжують вважатись застрахованими особами та мають право на виплати і допомоги від ФССУ.

Звертаємо увагу, що Парламентом затверджено надання медичним працівникам допомог через ізоляцію від COVID-19 в розмірі 100% середнього доходу. Про набуття чинності відповідних змін буде повідомлено додатково.

 

 

Бахмутське міське відділення управління виконавчої

дирекції Фонду соціального страхування України

в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора