A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутському районі покращать стан амбулаторій

Дата: 18.05.2020 13:25
Кількість переглядів: 701

Фото без опису

Питання стану медичних закладів району знаходиться на контролі Бахмутської райдержадміністрації. Керівництво райдержадміністрації спільно з головними лікарями медичних установ проводять роботу по залученню коштів   міжнародних та благодійних організацій  для проведення ремонтів,  закупівлі медичного обладнання.

І якщо для лікарень вторинного рівня  питання вирішується  за одною юридичною адресою, то у  комунального некомерційного підприємства «ЦПМСД Бахмутської районної ради»   таких об’єктів значно більше. Особливо гостро стоїть питання утримання амбулаторій та фельдшерських пунктів в  невеликих селах та селищах.  Утримання цих будівель лягає на плечі місцевих бюджетів та самого підприємства. Первинну медичну допомогу надає персонал 7 амбулаторій і 15 фельдшерських пунктів, розташованих по всьому Бахмутського району.

На сьогодні потребують ремонту декілька амбулаторій, але найскладніша ситуація  у селі Кодема. Будівля амбулаторії зазнала пошкоджень під час обстрілів, покрівля давно потребує ремонту, на стінах з’явилися тріщини,  стеля має обвали в декількох місцях. З метою вивчення ситуації голова райдержадміністрації Тетяна Єрохіна спільно з заступником Володимиром  Кувикіним  та  представниками Кодемської сільської ради побувала в амбулаторії. Було обстежено стан приміщення та визначені найгостріші проблемні питання. Бахмутська РДА буде звертатися до Донецької обласної державної адміністрації з проханням надати будівельні матеріали для проведення капітального ремонту. У разі позитивного вирішення буде визначено, якими силами провести ремонтні роботи.

Зараз тривають роботи в селищі Калинівка, де ремонтують квартиру під медичну установу. Кошти були виділені з районного бюджету.

Для Бахмутського району наявність в селах і селищах ФП дуже важлива у зв’язку з відсутністю сталого транспортного сполучення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора