A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

9 травня в Бахмутському районі привітали ветеранів

Дата: 09.05.2020 12:11
Кількість переглядів: 971

 

Словами вдячності, подарунками та квітами привітала голова Бахмутської райдержадміністрації ветеранів війни, мешканців Бахмутського району.

Сміливі та сильні, мужні та віддані Батьківщині  вони і сьогодні готові захищати свою землю. Час зробив свою справу: додав сивини в волосся, забрав здоров’я, але не зломив дух героїв.

Саме з такою короткою промовою та зі сльозами на очах звернулася  Тетяна Єрохіна до  жінок – ветеранів, яких відвідала саме  9 травня в День Перемоги. З кожним ветераном голова райдержадміністрації поспілкувалася особисто, розпитала про проблеми, з’ясувала, чи надають допомогу органи соціального захисту, як часто  вони звертаються за медичною допомогою і як оперативно її надають лікарі.

Ракова Катерина Василівна, 1921 року народження, учасник бойових дій з листопада 1944 по травень 1945 року. Воювала в складі 66-го готельного батальні аеродромного  забезпечення, брала участь у визволенні Західної України, Польщі. Німеччині. Нагороджена орденами Вітчизняної війни П ступеню, "За мужність», багатьма медалями. В квітні жінці  виповнилося  99 років, вона активний учасник всіх пам'ятних заходів в селищі. Тетяна Єрохіна побажала здоров’я Катерині Василівні та висловила надію, що в наступному році будуть разом відзначати 100 річний ювілей.

Приємною стала зустріч з Кублицькою Єфросинією Михайлівною.

Це вже не перше відвідування і спілкування керівника району з жінкою, а жінка - справжня героїня. Пані Єфросинія  1924 року народження, учасник війни з 1943 по 1945 роки,  рядова, працювала санітаркою в евакогоспіталі, нагороджена орденами і медалями за сміливість, мужність та  відвагу. Є  у неї Орден «За мужність», Орден Вітчизняної війни П ступеню, медалі Жукова, "За Перемогу над Німеччиною". У 1947 році була демобілізована, працювала на підприємствах в селищі Миронівський, виростила трьох дітей, активний учасник усіх селищних, районних заходів.

Вона згадала воєнні роки, поділилася своїми труднощами, але  жодного разу не поскаржилася на долю.

Саме такі жінки на своїх плечах винесли всі тяготи війни, голоду та інші негаразди.

Від голови Донецької ОДА Павла Кириленко були передані квіти та вітання, а від себе особисто   подарувала мультиварки та  продуктові набори до  святкового столу.

- Травневі свята особливі для кожного з нас, радість та скорбота, спогади про війну і війна поруч, перемога 1945 року і сподівання на мир сьогодні, і віра, що все буде добре, такими реаліями ми живемо. Ми вдячні вам за ваш подвиг, вашу сміливість, ваш героїзм, будьте з нами як наймога довше, ви – наша  гордість, -  такими словами  підвела зустріч Тетяна Єрохіна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора