A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

До відома фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку!

Дата: 06.05.2020 15:50
Кількість переглядів: 552

Фото без опису

 

В Бахмутському районі розпочата робота з реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми».

Виплата допомоги на дітей фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, запроваджується на період карантину, та на один місяць після дати його скасування.

Допомога на дітей призначається і виплачується ФОПам, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку і сплатили єдиний соціальний внесок за всі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Допомога призначається одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, і виплачується щомісяця за повний місяць.

Допомога на дітей призначається з місяця звернення і виплачується через установи уповноважених банків.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає/надсилає органу соціального захисту населення заяву за формою згідно з додатком до Порядку в паперовій або електронній формі із зазначенням рахунку в установі уповноваженого банку та необхідні документи/відомості в паперовій або електронній формі.

У паперовій формі заявник подає:

  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідку з Пенсійного фонду про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • копію рішення районної, районної у м. м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

В електронній формі заявник подає:

  • фотокопії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років або відомості про свідоцтва про народження дітей (серія, номер, дата видачі, П. І. Б. дитини, П. І. Б. батьків);
  • фотокопію довідки з Пенсійного фонду про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • фотокопію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • фотокопію рішення районної, районної у м. м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

На заяву та документи/відомості, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника.

Допомога не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги "муніципальна няня".

З будь-яких питань щодо соціальної підтримки сімей з дітьми звертатися безпосередньо до управління праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації Донецької області за телефоном: (0627) 44-71-55, або за адресою: вул. Миру, 69, м. Бахмут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора