A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ! УПСЗН Бахмутської райдержадміністрації інформує

Дата: 30.04.2020 15:28
Кількість переглядів: 722

Фото без опису

Грошова винагорода Героям України

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації інформує, що постановою Кабінету Міністрів України  від 26 лютого 2020 р. № 144, затверджено Порядок виплати одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Одержувачами виплати за рахунок коштів державного бюджету одноразової грошової винагороди (грошова винагорода) є громадяни України з числа:

  • осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (Герой України);
  • членів сімей осіб, яким присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно, або у разі смерті Героя України. До членів сім’ї Героя України належать дружина (чоловік), діти, батьки.

Грошова винагорода виплачується в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому присвоєно звання Герой України. У 2020 році вона становитиме 105, 1 тис. грн.

Для отримання грошової винагороди Герой України подає органу соціального захисту населення за місцем проживання заяву про виплату грошової винагороди із зазначенням власного поточного рахунка в банківській установі. До заяви додаються копії таких документів:

  • документа про присвоєння звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка»;
  • паспорта громадянина України;
  • довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Виплата грошової винагороди проводиться органами соціального захисту населення, центрами по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат на поточні рахунки в установах банків, що зазначені в заявах одержувачів.

Грошова винагорода виплачується Герою України або рівними частинами членам сім’ї, якщо її не було виплачено Герою України у зв’язку з його смертю (загибеллю).

На засіданні Уряду 15 квітня 2020 року внесено зміни до зазначеного Порядку, зокрема запроваджено можливість подання заяви та копій документів поштою, що не потребуватиме безпосереднього контакту заявників з працівниками органів соціального захисту населення та сприятиме запобіганню поширенню коронавірусу COVID-19 серед населення України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора