A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ!

Дата: 30.04.2020 11:34
Кількість переглядів: 752

Фото без опису

Протипожежна безпека на підприємствах, установах та закладах

 

Протипожежна безпека на підприємстві установах та закладах – невіддільна частина організації робочого простору і процесів згідно з нормами чинного законодавства.

Зокрема, цю сферу регламентують Правила пожежної безпеки в Україні, затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30 грудня 2014 року № 1417, зі змінами, які періодично вносяться відповідними наказами.

Зафіксовані на законодавчому рівні вимоги пожежної безпеки зобов’язані виконувати, незалежно від приналежності та розміру статутного капіталу, обороту, кількості співробітників, форми власності, сфери роботи та інших аспектів, будь-які суб’єкти, що ведуть свою діяльність на території України.

Необхідно регулярно проводити моніторинг нормативної бази та проходити відповідне навчання, щоб оновити не лише теоретичну базу, а й практичні навички співробітників.

Пожежна безпека входить у комплекс заходів з охорони праці, і організаційна робота у цій сфері на об’єктах господарювання включає широкий спектр заходів, а саме:

  • створення умов для безпечної праці,
  • мінімізації ризику виникнення пожеж,
  • своєчасне і повноцінне забезпечення технічними засобами для запобігання займання та усунення самих пожеж та їх наслідків,
  • контроль дотримання протипожежних вимог і норм законодавства,
  • розробка і впровадження регламентів по гасінню пожеж, евакуації та порятунку з місць пожежі й задимлення людей і майна (матеріальних цінностей),

Вимог до пожежної безпеки неухильно повинен дотримуватися кожен співробітник, а організаційна складова при цьому покладається на посадових осіб за відповідним рішенням керівництва і прописується в посадових інструкціях і положеннях структурних підрозділів. 

Відповідальні особи зобов’язані розробити відповідні інструкції та положення, впровадити та підтримувати на певному рівні протипожежні вимоги відповідно до вимог, викладених в нормативних актах.

Передбачено також створення на підприємствах підрозділів добровільної пожежної охорони та пожежно-рятувальної команди в їх складі.

Бахмутська райдержадміністрація наголошує, що найкращий спосіб уникнути приписів щодо усунення недоліків у системі пожежної безпеки на підприємстві, установі чи закладі та штрафів – вести реальну протипожежну роботу відповідно до вимог чинного законодавства і регулярно проводити для співробітників навчання та інструктажі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора