A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ! НБУ закликає: утримайтеся від відвідування банків, переходьте на онлайн платежі!

Дата: 24.04.2020 08:32
Кількість переглядів: 598

Фото без опису

НБУ закликає: утримайтеся від відвідування банків, переходьте на онлайн платежі!

 

Здоров'я та добробут громадян - пріоритетне завдання  Національного банку України в цей непростий час. Отримання фінансових послуг на час карантину має відбуватися безпечно для здоров’я громадян.

Банки працюють в звичайному режимі та продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів у повному обсязі, частково перевівши обслуговування в дистанційну форму. Адже належна робота банківської системи в період карантину – необхідна умова функціонування української економіки та її швидкого одужання після епідемії та карантину.

Деякі банки відкоригували чи скоротили графік роботи відділень. Зокрема, це пов’язано з тим, що вони проводять технологічні перерви для провітрювання, дезінфекції та вологого прибирання.

Проте Національний банк закликає громадян утриматися від відвідувань відділень банків та користуватись банківськими послугами онлайн, адже перебування в людних закритих приміщеннях збільшує ризик підхопити вірус.

Особливо ми хочемо звернутися до молодого покоління. Якщо у вас є старенькі батьки, бабуся з дідусем чи інші родичі похилого віку, допоможіть їм розібратися в новітніх онлайн послугах банків, щоб вони змогли, до прикладу, сплачувати комунальні послуги, уникаючи місць громадського скупчення не наражаючи себе на небезпеку зараження COVID-19.

Якщо такої можливості немає, – не проблема. На період карантину можна не здійснювати комунальні платежі, а сплатити їх вже після завершення карантину. Водночас вам не загрожує ані штрафи чи пеня, ані відключення води, електроенергії чи газу. Передайте цю інформацію своїм батькам, бабусі з дідусем чи знайомим похилого віку.

Також звертаємо увагу та просимо повідомити усім своїм рідним і знайомим, що Національний банк не телефонує та не надсилає смс громадянам.

 

Якщо закінчився термін дії картки не хвилюйтеся, продовжуйте користуватися своєю карткою.

Якщо у вас платіжна картка, строк дії якої закінчується під час карантину, непотрібно звертатися до відділення банку для її перевипуску – банки можуть вам подовжити строк її дії дистанційно.

Наприкінці березня Національний банк звернувся до комерційних банків та платіжних систем із проханням забезпечити продовження терміну дії картки без необхідності відвідувати відділення банку.

Більшість банків моментально відгукнулись на цю ініціативу запровадили пролонгацію терміну дії карток. Якщо у вас є питання щодо своєї банківської картки, зателефонуйте до контакт-центру вашого банку.

Національний банк закликає молоде покоління розповісти про це своїм рідним та близьким похилого віку й закликати утриматись від відвідування банків.

Просимо усіх громадян максимально утриматися від використання готівки. Оплачуйте онлайн! Бережіть себе!

 

З усіх питань звертайтеся на "гарячу" лінію вашого банку.

Ваше питання не було вирішено?

Телефонуйте на "гарячу" лінію Національного банку

0 800 505 240 або надсилайте лист на адресу nbu@bank.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора