A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутській РДА зустрілися прикордонники, представники ДСНС та поліції

Дата: 01.04.2020 13:43
Кількість переглядів: 943

Фото без опису

Голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна провела оперативну робочу зустріч з представниками прикордонного загону, сил ДСНС та поліції. Темою спілкування стало питання прибуття на КПВВ людей, які мають бажання перетнути  контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду «Майорське» у той час, як пункт пропуску закритий.

З неділі на КПВВ та  до намету ДСНС, який  розташований для обігріву  в холодну пору року, а в весняний і літній період для надання допомоги  тим, хто пересікає пункт пропуску,  приїздять люди та вимагають пропустити їх на тимчасово непідконтрольну територію. Наразі з боку райдержадміністрації та прикордонної служби було здійснено всіх вичерпних заходів і отриманий дозвіл зі штабу ООС для однієї людини для перетину, але чоловіка не пропустили з протилежної сторони.

Як зазначив керівник  відділу прикордонної служби Бахмут Краматорського прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України  Юрій Шевчук у разі наявності у громадян підстав гуманітарного характеру,  з боку прикордонників  буде зроблено все необхідне, щоб допомогти людям повернутися додому. Але при цьому будуть дотримані всі правила безпеки, а саме дозволяється рухатися тільки на автомобільному транспорті. В той же час необхідно розуміти, чи  зможуть громадяни дійсно потрапити на територію Горлівки і чи не будуть вони повернуті.

В той же час представники ДСНС зазначили, що всі громадяни, які прийшли до наметів, мають статус ВПО і повинні мати житло, крім того, окремим необхідно дотримуватися правил самоізоляції, якщо вони повернулись з країн зарубіжжя.

За результатами наради було досягнуто домовленостей  з поліцією щодо перевірки дотримання громадянами правил самоізоляції у разі підписання ними відповідного зобов’язання, а також перевірки перевізників під час руху у напрямку «Майорська».

З боку адміністрації  буде направлено лист до представника  уповноваженого  з прав людини в Донецькій та  Луганській областях з проханням надати допомогу у вирішенні питання.

На сьогодні у окремих випадках людям, які опинилися у складних життєвих обставинах (людям похилого віку та родинам з дітьми) буде надаватися необхідна допомога.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора