A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ! ПАМ'ЯТКА ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ЗАРАЖЕННЯ КОРОНАВІРУСНОЮ ІНФЕКЦІЄЮ

Дата: 25.03.2020 10:46
Кількість переглядів: 1440

Фото без опису

Майже всі ми уже знаємо, що в умовах карантину, коли є підвищений ризик поширення небезпечного вірусу, треба ретельно і часто мити руки, але цього замало.

Треба подбати про дезінфекцію свого помешкання. І не тільки квартири, а і під’їзду, якщо ви мешкаєте у багатоповерхівці. тому що, перед тим, як потрапити до власної квартири, ви відчиняєте вхідні дівері, натискаєте кнопки ліфту - загалом, торкаєтеся тих поверхонь, яких вже торкалися ваші сусіди. А це небезпечно, тому ручки дверей, перила сходів, кнопки ліфту та інші поверхні під’їзду треба мити, витирати і обробляти. 

Якщо говорити про під’їзд, то треба мити сходи і перила хімічними засобами для дезінфекції. Зазвичай використовуються засоби на основі хлору. В аптеці продаються спеціальні таблетки з вмістом хлору ("Дезтаб", "Клорсепт"). Одна таблетка розчиняється у 2,5 літра води. Таким розчином можна також намочити килимок біля входу до квартири і помити підлогу.

Також, для дезінфекції під’їздів житлових будинків, місць загального користування у гуртожитках, зупинок громадського транспорту, контейнерних майданчиків, тощо, де можливе інфікування COVID-19, варто застосовувати миючий засіб, а після нього розчин з 0,1% гіпохлориту натрію.

Під час дезінфекції використовуйте засоби індивідуального захисту (ЗІЗ):
• респіратори;
• захисні окуляри або захисний щиток для обличчя;
• одноразовий водостійкий халат з довгими рукавами;
• одноразові рукавички.

 

Як тільки ви увійшли до власної квартири, одразу вимийте руки звичайним милом з водою. Потім роздягніться і знову помийте руки, адже на одязі теж можуть бути віруси. Сам одяг варто винести на балкон, на сонечко і провітрити, тому що на сонці віруси гинуть швидше, ніж у темній шафі.  

В своїй квартирі для обробки поверхні можна також використовувати звичайні перевірені засоби: перекис водню, оцтову кислоту, нашатирний спирт, а також розчини на спирті. 

Якщо ви не купили хімічні розчини і дезінфектори, це геть не біда. В квартирі можна все обробляти і мити просто мильним розчином, промивати предмети під проточною водою. Головне – робити це постійно, навіть по декілька разів на день. А ще не забувати провітрювати приміщення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора