A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!

Дата: 13.03.2020 14:52
Кількість переглядів: 1621

Станом на 13 березня у Бахмутському районі  зафіксовано 45 випадків горіння сухої рослинності, що в свою чергу призводить до значного забруднення атмосферного повітря, погіршення якості земельних ресурсів, знищенню споруд житлового сектору і значних матеріальних збитків. Зазвичай більшість цих протиправних дій з боку жителів спостерігається в садівничих товариствах і на присадибних ділянках приватних секторів. Оскільки спалювання листя та відходів несе загрозу для навколишнього середовища, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно зі статтями 77 і 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю і т.д. буде накладено штраф: - на громадян - від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів; - на посадових осіб - від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті ж дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу: - на громадян від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів; - на посадових осіб - від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, згідно зі статтею 245 Кримінального Кодексу України «Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу» порушник може понести і кримінальну відповідальність. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим способом - караються штрафом від 5100 до 8500 грн. або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

ДПРЗ-8 ГУ ДСНС України в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора