A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Позитивне батьківство

Дата: 26.02.2020 14:19
Кількість переглядів: 877

Фото без опису

Основною метою діяльності Бахмутського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є сприяння в задоволенні соціальних потреб сімей, дітей та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, а також надання клієнтам із числа найбільше соціально уразливих категорій населення соціальних послуг. Всі фахівці із соціальної роботи Центру постійно підвищують свої фахові знання, уміння шляхом участі у семінарах та тренінгах з різних питань, організованих державними та недержавними організаціями. Так, в МЦ «Імпульс» м. Світлодарськ відбулось проведення тренінгової програми Польскої Гуманітарної Акцієї (РАН) «Позитивне батьківство. Батьківство без стресу», в якій прийняли участь 3 фахівців із соціальної роботи Бахмутського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Мета програми–поліпшення стосунків між батьками та дітьми шляхом розвитку та підтримки позитивних стратегій взаємодії у родині, а також вміння батьків проявляти підтримку та стабілізувати дітей у складних емоційних переживаннях та стресах. Програма складалась з трьох занять (18, 20 та 25 лютого 2020 року) по 3,5 години.

         За результат атами проходження програми учасники набули таких знань та навичок:

  • дізнались про особливості та прояви вікових криз у дітей;
  • навчились визначати фактори, що викликають стресову реакцію у дорослих та дітей;
  • навчились застосовувати навички ненасильницької комунікації та позитивного батьківства;
  • навчились чуйно спілкуватись з дітьми та допомагати їм у вирішенні життєвих ситуацій;
  • дізнались, як ефективно співпрацювати та побудувати соціально прийнятні норми поведінки дитини, навички конструктивної взаємодії з однолітками та вирішення конфліктів у школі.

Після завершення тренінгової програми учасники отримали сертифікати та корисні додаткові матеріали для подальшої роботи в цьому напрямку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора