A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Відділення НСПП в Донецькій області – невід’ємна і складова частина загального процесу розв’язання спорів і конфліктів між сторонами соціально-трудових відносин

Дата: 24.02.2020 16:08
Кількість переглядів: 762

Фото без опису

Указом Президента України від 17 листопада 1998 року № 1258/98 відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» утворено Національну службу посередництва і примирення.

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області постійно стикається з правовою необізнаністю найманих працівників підприємств, установ і організацій щодо захисту їх інтересів в рамках законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Правова необізнаність найманих працівників та невміння чи небажання роботодавців вести переговори в умовах масового безробіття, порушення строків виплати заробітної плати, її низький рівень, інші порушення законодавства про працю та охорону праці, а також різних соціальних факторів призводили до виникнення акцій протестів, пікетування, страйків та проведення несанкціонованих мітингів.

На теперішній час більшість підприємств Донеччини, де виникають конфлікти між сторонами соціально-трудових відносин, обирають правовий шлях вирішення конфліктів, що передбачено Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Як показала практика, представники сторін соціально-трудових відносин вже твердо знають, що вирішення будь-якого конфлікту починається з переговорів, де допомога відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області є вкрай необхідною.

Фахівці Відділення сприяють проведенню переговорів у форматі примирної комісії або трудового арбітражу, що впливає на вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) між найманими працівниками та керівниками підприємств, установ і організацій.

Сьогодні відділення НСПП в Донецькій області, як державний орган влади, виконує свої повноваження та розташовано на підконтрольній українській владі території Донецької області за адресою: м. Краматорськ, бул. Машинобудівників, 53, офіс 202, 208, тел. (06264) 2-16-20сайт - www.nsppdon.in.ua, е-mail: donetsk@nspp.gov.ua.

Консультація та правова допомога громадянам з питань трудових відносин здійснюється Відділенням безкоштовно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора