A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

До уваги пільговиків

Дата: 28.01.2020 16:12
Кількість переглядів: 562

Фото без опису

З метою реалізації державної політики у сфері соціальної підтримки пільгових категорій населення, рішенням сесії Бахмутської районної ради від 20.12.2019 № 7/39-699 затверджена Районна комплексна програма соціального захисту пільгових категорій населення на 2020 рік (далі – Програма).

Одним із заходів Програми є здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян-мешканців району, пасажирським транспортом загального користування, у встановленому порядку.

Прийнятий Порядок фінансування видатків районного бюджету Бахмутського району на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян – мешканців району пасажирським транспортом загального користування (далі – Порядок) забезпечує механізм контролю за коштами місцевого бюджету в межах виділених кошторисних призначень на 2020 рік,  та у жодному разі не обмежує право окремих категорій громадян на пільговий проїзд пасажирським транспортом загального користування.

Обліку підлягають поїздки громадян пільгових категорій, які відповідно до законодавства України мають право на пільговий проїзд в пасажирському транспорті загального користування (за винятком таксі) визначені переліком, що додається.

Відповідно до пункту 4 розділу ІV Порядку, на підставі рішення районної комісії з питань розрахунків обсягів компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян між управлінням праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації Донецької області та підприємствами перевізниками укладено договори про виплату компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян – мешканців Бахмутського району:

- автомобільним транспортом з ТОВ «Автотранспортне підприємство 11406» на маршрутах:

- Бахмут - Новолуганське,

- Бахмут– Часів Яр.

- залізничним транспортом з Регіональною філією «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», зокрема з урахуванням міжбюджетних трансфертів до районного бюджету на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян району залізничним транспортом від Званівської, Соледарської та Сіверської об’єднаних територіальних громад.

Закон України «Про транспорт» зобов’язує перевізника забезпечувати право громадян на пільги щодо користування транспортом (стаття 12), а Закон України «Про автомобільний транспорт» (далі - Закон) зобов’язує забезпечити пільгові перевезення пасажирів автомобільним транспортом, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування (стаття 37).

З метою більш детального розгляду звернень щодо порушення діючого законодавства при перевезенні громадян пільгової категорії на приміських маршрутах м. Бахмут – м. Часів Яр, м.Бахмут – с.Новолуганське пільговикам, яким відмовлено в безкоштовному перевезенні, необхідно звертатись до управління праці та соціального захисту наеслення Бахмутської райдержадміністрації, з інформацією щодо номеру транспортного засобу, дату, часу та маршруту, на якому була отримана відмова та за можливістю прізвище водія.

Додаткову інформацію щодо порядку надання відповідних пільг затверджених Програмою мешканці району можуть отримати звернувшись до управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації за адресою: м. Бахмут, вул. Миру, 69 (телефон для довідок (0627)44-91-70), або до уповноважених осіб, що визначені виконавчими органами сільських, селищних, міських рад та ради об’єднаної територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора